Liturghie arhiereasca la Brasov

Prima duminică din Postul Crăciunului a adunat sute de braşoveni la Biserica “Sfântul Ioan Botezătorul” şi “Sfântul Mina” din cartierul Noua, unde Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Vizita arhierească a fost prilejuită de împlinirea celor zece ani de la înfiinţarea Parohiei Noua II şi nouă ani de la sfinţirea locaşului de cult. Cu această ocazie a fost lansat un album fotografic prin care s-a evidenţiat întreaga activitate pastoral-misionară, liturgică, duhovnicească şi catehetică din parohia braşoveană păstorită de preotul Cornel Toma.

Momentul de sărbătoare a fost încununat de un moment omagial închinat monahiei Teodosia (Zorica) Laţcu, de la a cărei trecere la Domnul s-au împlinit 25 de ani. Pentru a-i cinsti memoria, la biserica braşoveană a avut loc şi un moment cultural, prin care elevi ai Colegiului Naţional “Unirea” din Braşov, unde a studiat şi monahia Teodosia, au recitat din celebrele poezii ale maicii de la Mănăstirea Vladimireşti. De asemenea, pr. prof. univ. dr. Ovidiu Moceanu şi Lidia Popiţa-Stoicescu au vorbit celor prezenţi despre personalitatea monahiei Teodosia Laţcu şi despre creaţia ei literară.

La Sfânta Liturghie, protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga a citit pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la prima duminică a Postului Naşterii Domnului, scrisoare referitoare la Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi la Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii.

După Sfânta Liturghie, preotul Simion Cibian de la Parohia Noua 1 a primit din partea ierarhului distincţia “Crucea şaguniană pentru clerici”, ca semn de apreciere a întregii activităţi pastoral-misionare şi administrative. Ierarhul şi soborul slujitor au oficiat un parastas pentru ctitorii şi binefăcătorii bisericii, precum şi pentru victimele incendiului din Bucureşti.

În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu a tâlcuit Evanghelia citită la Sfânta Liturghie. Ierarhul a prezentat învăţăturile desprinse din pilda samarineanului milostiv, care ne ajută să intrăm în această perioadă de post cu multă credinţă în ajutorul divin.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Pe aceeaşi temă

16 Noiembrie 2015

Vizualizari: 143

Voteaza:

Liturghie arhiereasca la Brasov 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE