Liturghie Arhiereasca in parohia Soimus, Episcopia Salajului

Duminica, 1 iunie 2014, Preasfintitul Parinte Petroniu a savarsit Sfanta Liturghie in biserica cu hramul „Sfintii Apostoli Petru si Pavel”din Parohia Șoimus, Protopopiatul Jibou. Alaturi de Preasfintia Sa au mai facut parte din sobor Preacucernicul Parinte Vasile Rus, vicarul eparhial al Episcopiei Salajului, Preacucernicul Parinte Dan Dregan, protopopul Jiboului, Preacucernicul Parinte Marius Tura, parohul bisericii, precum si alti parinti din parohiile invecinate.

La finalul Sfintei Liturghii copiii din parohie au sustinut un mini concert de poezii si cantece religioase cu prilejul zilei internationale a copilului.

Acestia au fost rasplatiti primind din partea Preasfintitului Parinte Petroniu mici cadouri si iconite.

In cuvantul de invatatura Preasfintia Sa a subliniat stransa legatura dintre cruce si inviere aratand ca invierea este o consecinta a crucii, de aceea si noi pentru a fi cu Hristos trebuie sa murim pacatului, ca sa inviem in Hristos.

Situat la 10 km de orasul Jibou, satul Soimus a fost atestat documentar pentru prima data la anul 1205, dar in aceasta zona a fost descoperita o asezare ce dateaza din perioada neoliticului. Biserica cu hramul „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” a fost ridicata intre anii 1936-1938. Ultima prezenta a Preasfintitului Parinte Petroniu in parohia Soimus a avut loc in urma cu aproape doi ani, cand in data de 21 octombrie 2012 a binecuvantat lucrarile efectuate la locasul de cult prin harnicia si jertfelnicia celor 75 de familii de vrednici credinciosi ai parohiei. Tot atunci Preacucernicul Parinte Marius Tura a fost hirotesit iconom.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

01 Iunie 2014

Vizualizari: 144

Voteaza:

Liturghie Arhiereasca in parohia Soimus, Episcopia Salajului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE