Lucrari in cadrul proiectului '7 Pasi', desfasurat in Arhiepiscopia Clujului

Miercuri, 20 noiembrie 2013, de la ora 16, a avut loc slujba de binecuvantare a lucrarilor de renovare a foisorului "Cabana Muntilor Apuseni" din Gradina Botanica. Slujba de binecuvantare a fost oficiata de IPS Andrei, alaturi de arhidiaconul Claudiu Grama si parintele Dan Hognogi, in prezenta prof. univ. dr. Vasile Cristea, directorul Gradinii Botanice, a doamnei prof.

univ. dr. Mihaela Lutas, prorector al Universitatii Babes-Bolyai si a domnului Sorin Calea, directorul economic al Arhiepiscopiei Clujului.

In cuvantul adresat tinerilor participanti la slujba, IPS Andrei a subliniat importanta voluntariatului in fata lui Dumnezeu, dar si a comunitatii, iar apoi le-a impartit in dar liceenilor si studentilor prezenti carti de colinde.

Proiectul de implicare in comunitate prin renovarea foisorului din Gradina Botanica a inceput in primavara anului curent prin programul educativ "7 PASI" destinat adolescentilor si a fost realizat cu ajutorul tinerilor din Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani, filiala Cluj-Napoca, a grupului parohial de tineret de la Biserica "Adormirea Maicii Domnului", precum si a altor tineri din diverse parohii care s-au alaturat pe parcurs proiectului.

Pentru a strange resursele financiare necesare renovarii, in luna septembrie, adolescentii si studentii au cantat la chitara in Parcul Mare din Cluj-Napoca. Cu ajutorul si indrumarea domnului Vadan Ioan, la sfarsitul lunii octombrie au avut loc lucrarile de renovare realizate de tinerii voluntari: indepartarea acoperisului putrezit, finisarea structurii de rezistenta, tratarea si lacuirea lemnului, montarea acoperisului, inlocuirea unei parti din podea si reconstituirea celor doua banci.

”Nadajduim ca proiectul de renovare a foisorului din Gradina Botanica va constitui pentru tinerii ortodocsi un imbold in implicarea voluntara in beneficiul comunitatii clujene”, a declarat Radu Copil, coordonatorul activitatilor de tineret din Arhiepiscopia Clujului.

Autor: Alexandra Anderes
Sursa: radiorenasterea.ro

.

21 Noiembrie 2013

Vizualizari: 203

Voteaza:

Lucrari in cadrul proiectului '7 Pasi', desfasurat in Arhiepiscopia Clujului 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Arhiepiscopia Clujului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE