Lucrarile Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane de Alba Iulia

Sambata, 22 ianuarie 2011, la Alba Iulia se vor desfasura lucrarile Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane de Alba Iulia.

Programul zilei va debuta la ora 9.45 cu slujba Te Deum oficiata la Biserica Parohiei Centru din Alba Iulia si se va continua cu lucrarile propriu-zise, ce se vor desfasura in Sala de Conferinte a Hotelului „Parc” din Alba Iulia.

In cadrul acestei intalniri dupa cuvantul ierarhului nostru – IPS Andrei – se vor prezenta rapoartele generale anuale ale consilierilor eparhiali, continand activitatea pastorala, misionara, administrativa, economica, culturala si filantropica a Eparhiei pe anul 2010.

Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia are in cuprinsul sau judetele Alba si Mures si este impartita in 10 protopopiate, cate 5 in fiecare judet.

Conform Statutului de organizare a Bisericii Ortodoxe Romane, Adunarea Eparhiala este organul deliberativ pentru toate chestiunile administrative, culturale, economice, social-caritative si misionare ale Eparhiei. Aceasta se compune din reprezentanti ai clerului si ai credinciosilor, in proportie de 1/3 clerici si 2/3 mireni, alesi pe termen de 4 ani, numarul total al membrilor fiind de 30.

Sursa: Radio Reintregirea

21 Ianuarie 2011

Vizualizari: 197

Voteaza:

Lucrarile Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane de Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE