Membrii Consiliului Eparhial si ai Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Craiovei s-au intrunit sambata, 19 ianuarie 2013, pentru a lua act de realizarile din anul precedent si a stabili obiectivele pentru acest an. Sedinta de lucru a avut loc in sala de festivitati a Centrului de restaurare, conservare patrimoniu si vizualizare al Facultatii de Teologie din Craiova.
Reprezentantii celor sase sectoare de activitate din Arhiepiscopia Craiovei (Administrativ, Cultural, Social, Economic, Patrimoniu si Silvic) au prezentat darile de seama pe anul 2012 in fata Inalt Preasfintitului Irineu, Mitropolitul Olteniei si a membrilor Consiliului si Adunarii Eparhiale. In deschiderea lucrarilor, preotul Grigore Vulcanescu, parohul Bisericii "Sfantul Ioan cel Milostiv - Postelnicu Fir" din Craiova, a fost numit in postul de Consilier Cultural. Dupa depunerea juramantului parintele Vulcanescu a semnat angajamentul de numire si a luat parte la cele doua sedinte.
"Poporul roman este un popor optimist"
Lucrarile Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei s-au desfasurat in Sala „Presei” de la Centrului de restaurare si a fost prezidate de IPS Irineu. In deschidere, Mitropolitul Olteniei a multumit celor prezenti pentru participare si i-a incredintat ca lucrarea Bisericii se face „pe verticala”, spre Dumnezeu si pentru oameni. In cadrul sedintei fiecare consilier participant a prezentat raportul de activitate pe anul 2012. Bilantul activitatilor culturale a fost detaliat de pr. conf. univ. dr. Ioan Picu Ocoleanu, consilier administrativ in cadrul Arhiepiscopiei Craiovei.
Lucrarile Adunarii Eparhiale au avut loc in sala de festivitati a centrului, fiind precedate de o slujba de Te Deum, oficiata in prezenta IPS Irineu, de un sobor de preoti, in frunte cu protosinghel Vladimir Daranga, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Craiova. Dupa slujba religioasa, Mitropolitul Olteniei a rostit un cuvant, aratand rostul ostenelii si al lucrarii savarsite pentru Dumnezeu si pentru Sfanta Biserica. „Lucrarile ce s-au efectuat in decursul unui an reprezinta o bucurie, o nadejde sfanta si in acelasi timp o speranta ca in viitor vom putea sa lucram si mai mult vazand ajutorul pe care Dumnezeu ni l-a dat in aceasta perioada de timp. Cu totii traim si stim ca vremurile de astazi nu sunt de loc usoare. Cu toate acestea, dupa cuvantul Mantuitorului Hristos: «Indrazniti! Eu am biruit lumea» gandim ca putem merge mai departe avand curajul dat de credinta noastra si de sprijinul pe care Dumnezeu ni-l acorda in toate imprejurarile vietii noastre. Aceasta nadejde a existat dintotdeauna la poporul nostru si din istorie aflam ca poporul roman este un popor optimist, chiar daca a trecut prin multe incercari. Totusi, cu gandul la Inviere, la biruinta, la lumina, a mers inainte si si-a putut pastra existenta, frumusetea si originalitatea. Avem asadar indatorirea sfanta de a duce mai departe ethosul vietii religioase, sociale si filantropice a inaintasilor nostri. Aparam credinta noastra ortodoxa care este puternic inradacinata in inima noastra si o ducem ca pe o comoara de mare pret, pentru a o preda inaintasilor”, a conchis IPS Parinte Mitropolit.
Diac.
Sursa: mitropoliaolteniei.ro
.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.