Manastirea Cosustea - Crivelnic isi va serba marti hramul

Marti, 15.05.2012, cand Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Cuvios Pahomie cel Mare, Manastirea Cosustea - Crivelnic isi va serba hramul. Pe un podium special amenajat langa ruinele manastirii, Sfanta Liturghie va fi savarsita de un sobor de preoti si diaconi. Incepand cu 6 august 2009 a fost numit staret la aceasta manastire parintele Calinic Draghici, care va organiza viata de obste si va avea in grija reconstructia sfantului locas monahal.

Prin redeschiderea acestei vetre monahale, in aceste locuri pitoresti pe unde a trecut Sfantul Nicodim de la Tismana, se va construi un centru de spiritualitate si de intarire a activitatii misionare.

Manastirea si-a inceput activitatea in timpul Sfantului Nicodim de la Tismana, care a stat o perioada in zona Ilovatului. Prima atestare documentara dateaza din anul 1493. A functionat pana in secolul al XVIII-lea, cand apare consemnata in Catagrafiile Manastirilor Oltene in randul „capelelor” cu denumirea de ,,Sfanta Manastire Crivelnicul”. In temeiul prevederilor statutare, Consiliul Eparhial al Episcopiei Severinului si Strehaiei, in sedinta de lucru din data de 22 aprilie 2005, a dezbatut si aprobat reinfiintarea Manastirii Cosustea Crivelnic, iar Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei, in sedinta din data de 5 iulie 2005, a aprobat reinfiintarea acestei manastiri cu hramul ,,Cuviosul Pahomie cel Mare” (15 mai), ca manastire de calugari, in cadrul Protoieriei Baia de Arama.

Sursa: episcopiaseverinului.ro
 

.

11 Mai 2012

Vizualizari: 784

Voteaza:

Manastirea Cosustea - Crivelnic isi va serba marti hramul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE