Manastirea Surpatele isi sarbatoreste cel de-al doilea hram

Anul acesta se implinesc 150 de ani de la pictarea icoanei "Prodromita” de la Muntele Athos, a carei cinstire este pomenita in calendarul ortodox, vineri - 12 iulie 2013. Cu acest prilej, Manastirea Surpatele, din comuna Francesti, judetul Valcea, ctitoria boierilor Buzesti si a doamnei Marica Brancoveanu, va imbraca straie de sarbatoare, praznuind cel de-al doilea hram care este inchinat Maicii Domnului. Pelerinii din toata tara sunt asteptati, incepand de joi, 11 iulie 2013, sa se inchine la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului - Smolenskaia, ce se afla la loc de cinste in Biserica Manastirii Surpatele.

Cu ocazia praznuirii, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, a savarsit slujba Vecerniei cu Litie.

La finalul slujbei Preasfintia Sa a tinut un cuvant de invatatura in care a aratat importanta zilei de 12 iulie cand sunt praznuite doua evenimente bisericesti, unul local - cinstirea Icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului "Smolenskaia” de la Manastirea Surpatele, si altul national - praznuirea cinstirii Icoanei Maicii Domnului "Prodromita” de la Muntele Athos, punand accent pe cinstirea ce se cuvine Maicii Domnului.

Raspunsurile la slujba Privegherii au fost date de Grupul de maici al Sfintei Manastirii Dintr-un Lemn.

Vineri, 12 iulie, cu prilejul celui de-al doilea hram al acestui sfant lacas, se va oficia Sfanta Liturghie pe un podium special amenajat, iar la final va avea loc o procesiune in jurul bisericii cu Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului "Smolenskaia”.

Sursa: arhiram.ro

.
Pe aceeaşi temă

12 Iulie 2013

Vizualizari: 278

Voteaza:

Manastirea Surpatele isi sarbatoreste cel de-al doilea hram 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE