Manifestari dedicate anului omagial 2014, la Giurgiu

La sediul Centrului eparhial al Episcopiei Giurgiului, in sala „Nichifor Crainic", a avut loc luni, 13 ianuarie 2014, sedinta de lucru a Permanentei Consiliului Eparhial, prezidata de Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului. La eveniment au participat si parintii protopopi ai celor patru protopopiate, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

Pe ordinea de zi au fost aduse in discutie probleme ale sectoarele Centrului eparhial, fiind dezbatute mai multe teme referitoare la activitatea pastoral-misionara, social - filantropica, patrimoniala din cuprinsul eparhiei, fiind,in acelasi timp, analizat si stadiul desfasurarii alegerilor organelor deliberative si executive parohiale.

A fost aprobat la nivel eparhial calendarul pe semestrul I al manifestarilor inchinate anului 2014 - Anul omagial euharistic si anul comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni care va cuprinde conferinte, simpozioane, colocvii, expozitii de icoane, etc. Totodata, au fost facute mai multe propuneri in vederea intensificarii activitatii pastoral – misionare si social - filantropice si au fost trasate prioritati cu privire la activitatea la nivelul intregii eparhii in anul 2014. Intre acestea se numara atat continuarea restaurarii Centrului pastoral-cultural "Gavril Druganescu”, cat si finalizarea procesului de amenajare a Gradinitei crestin - ortodoxe "Ingerasii" a Episcopiei Giurgiului.

De asemenea, a fost readusa in discutie hotararea nr. 250/2013 a Sfantului Sinod in legatura cu evidenta sfintelor moaste si a documentelor care atesta autenticitatea acestora, fiind analizat stadiul actual al intocmirii catalogului cu privire la moastele existente in locasurile de cult din eparhie.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

13 Ianuarie 2014

Vizualizari: 152

Voteaza:

Manifestari dedicate anului omagial 2014, la Giurgiu 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

episcopia giurgiului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE