'Memorialul International al Lumanarilor Aprinse', la Ramnicu Valcea

Duminica, 16 mai 2010, la Arhiepiscopia Ramnicului, Biroul Zonal Valcea al Organizatiei World Vision Romania, a celebrat "Memorialul International al Lumanarilor Aprinse" in memoria persoanelor decedate din cauza SIDA.

Dupa Sfanta Liturghie oficiata in Catedrala Arhiepiscopala din Ramnicu Valcea, din incredintarea Inalpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, Parintele Ion Predescu, Eclesiarh al Catedralei si Consilier Social-Misionar in cadrul Arhiepiscopiei Ramnicului, a vorbit credinciosilor despre importanta si semnificatia acestei zile, facand un scurt istoric al evenimentului international. De asemenea, reprezentantii World Vision au impartit enoriasilor la iesirea din biserica fluturasi cu mai multe informatii despre memorial, indemnandu-i sa aprinda o lumanare pentru persoanele decedate in urma contactarii virusului SIDA.

Aflat la cea de-a XXVII-a editie, Memorialul International al Lumanarilor Aprinse se desfasoara la nivel mondial in cea de-a treia duminica a lunii mai, fiind cel mai amplu eveniment anti-SIDA de pe Glob.

Manifestarea a fost initiata pentru prima data in anul 1983, la San Francisco, atunci cand SIDA curmase cateva mii de vieti. Actualmente, peste 33 milioane de persoane sunt infectate cu HIV sau au deja SIDA si s-au inregistrat mai mult de 30 de milioane de decese. In Romania, evenimentul se desfasoara din 1992.

Memorialul Lumanarilor Aprinse a fost celebrat si in comunitațile Mihaiesti si Francesti, iar preotii au prezentat enoriasilor semnificația acestei zile, iar elevii claselor VI-VIII, din aceste comunitati, au impartit fluturasi.

Stigmatizarea si discriminarea sunt probleme cu care persoanele infectate cu HIV se confrunta in mod real. Ele reprezinta o bariera pentru persoanele seropozitive care nu pot avea acces la servicii, fie din cauza ca sunt refuzate, fie din cauza ca se tem sa ceara aceste servicii, gandindu-se ca vor fi respinse.

Lipsa de informare cu privire la HIV/SIDA a dus la o puternica discriminare a copiilor seropozitivi, manifestata prin eliminarea acestora din scoli si stigmatizarea lor, mai ales in localitatile rurale.

Prin aceste campanii,World Vision isi propune sa implice comunitatea in lupta impotriva discriminarii persoanelor afectate de HIV/SIDA.

Sursa: arhiram.ro

17 Mai 2010

Vizualizari: 457

Voteaza:

'Memorialul International al Lumanarilor Aprinse', la Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE