Mesajul de condoleante adresat familiei regretatului actor Radu Beligan

Mesajul de condoleanțe adresat familiei regretatului actor Radu Beligan de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Vestea trecerii la cele veșnice a domnului Radu Beligan la venerabila vârstă de 97 de ani ne-a îndurerat prin pierderea uneia dintre personalitățile de excepție ale teatrului românesc.

Maestrul Radu Beligan și-a dedicat întreaga viață teatrului, filmului, televiziunii şi radioului, devenind, datorită talentului său, un adevărat şi nepreţuit simbol al teatrului național. Actor cu peste şapte decenii de activitate, regizor, profesor, membru de onoare al Academiei Române, fost director al Teatrului Naţional, Președinte de onoare pe viață al Institutului Internațional de Teatru, onorat cu numeroase distincţii naţionale şi internaţionale, Radu Beligan va rămâne pentru totdeauna în memoria vie a iubitorilor teatrului și filmului românesc graţie personalităţii sale unice.

În aceste momente grele pentru familie și pentru toți care l-au cunoscut și l-au prețuit ca om și artist, adresăm tuturor un cuvânt părintesc de mângâiere sufletească și îi încredințăm de întreaga noastră compasiune.

Ne rugăm lui Dumnezeu să odihnească sufletul domnului Radu Beligan în Împărăția Sa împreună cu drepții, iar pe cei îndoliați și îndurerați să îi întărească întru nădejdea Învierii celei de obște și a iubirii milostive a Preasfintei Treimi.

Cu părintești binecuvântări și condoleanțe pentru familia îndoliată,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE
 

20 Iulie 2016

Vizualizari: 139

Voteaza:

Mesajul de condoleante adresat familiei regretatului actor Radu Beligan 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Radu Beligan

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE