Mesajul Patriarhului Romaniei cu prilejul Craciunului si a Anului Nou

Mesajul Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, cu prilejul sarbatorii Nasterii Domnului (2011) si a Anului Nou (2012)

"Sarbatoarea Nasterii Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos sau Sarbatoarea Craciunului este sarbatoarea iubirii milostive a lui Dumnezeu pentru oameni. Dumnezeu Tatal trimite in lume pe Fiul Sau cel Vesnic ca sa devina Om din iubire pentru oameni si pentru mantuirea lor. Cel Vesnic intra in timp, in istorie, Cel Nevazut se face vazut, Cel Necuprins se face cuprins, Dumnezeu coboara din ceruri pentru ca pe noi pamantenii sa ne inalte la viata cereasca. Intrucat Hristos Domnul s-a nascut intr-o familie, desi Iosif nu este tatal Sau dupa trup, ci tatal adoptiv, sarbatoarea Craciunului este in mod deosebit sarbatoarea familiei. Pruncul Iisus sau Dumnezeu Copilul este binecuvantare pentru toti copiii, pentru toate familiile care dau nastere copiilor si ii cresc in credinta, invatandu-i sa devina cetateni ai patriei pamantesti, dar si cetateni ai Raiului, ai patriei ceresti.

In aceste zile, felicitam pe toti cei care ajuta familiile nevoiase, dar care au multi copii si de asemenea ne gandim, in aceste zile, la multimea copiilor fratilor nostri romani din diaspora. Deci, adresam un cuvant parintesc si tuturor romanilor din afara granitelor Romaniei, dorindu-le ajutorul lui Dumnezeu in pastrarea identitatii crestine si romanesti si in intensificarea comuniunii romanilor de pretutindeni. Tuturor va dorim sanatate si mantuire, pace si bucurie si mult ajutor de la Dumnezeu in toata lucrarea cea buna, iar cu prilejul Anului Nou dorim tuturor romanilor ajutor de la Dumnezeu in anul nou 2012 in care intram si dorim ca acest an sa fie mai imbelsugat in fapte bune si mai luminos pentru cei din tara si pentru cei din afara granitelor Romaniei. Tuturor va dorim ani multi si binecuvantati".

Mesaj dat pentru TRINITAS TV.
Sursa: basilica.ro

.

27 Decembrie 2011

Vizualizari: 259

Voteaza:

Mesajul Patriarhului Romaniei cu prilejul Craciunului si a Anului Nou 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE