Cei 195 de protestatari sunt foarte multumiti de decizia Consiliului Local Timisoara, dar multumirea unora s-a transformat in nemultumirea altora. IPS Nicoale a precizat ca biserica trebuie sa aduca linistea si impacarea intre oameni.
Controversata hotarare a Consiliului Local Timisoara (CLT) din septembrie 1997, de atribuire a locului de joaca si agrement "Tom si Jerry", de pe str. Bucuresti nr. 18-20, pentru construirea Bisericii din Zona Tipografilor Timisoara, a fost abrogata, la sfarsitul lunii februarie, chiar de catre CLT.
195 de multumiti. Dar restul?
Cei 195 protestatari din zona perimetrului Tom si Jerry sunt foarte multumiti de aceasta decizie a Consiliului Local Timisoara. Ei sustin ca, in sfarsit, autoritatile locale si-au facut datoria si le-au respectat drepturile, desi acest lucru nu s-ar fi intamplat daca nu ar fi intervenit presa si reprezentantii prefecturii. Doua dintre nemultumirile protestararilor au fost ca era sa fie distrus un spatiu verde destinat copiilor si ca apartamentele lor ar fi fost zid in zid cu biserica. Dar cea mai mare nemultumire a oamenilor a fost ca sunetul clopotului le-ar fi facut viata un iad, fiindca distanta ar fi fost extrem de mica si in loc ca o biserica sa aduca pacea si linistea in sufletele oamenilor, ar fi adus manie si chiar ura. Protestatarii au angajat chiar un avocat si o firma de topografie, pentru a fi siguri de izbanda si aveau de gand sa se adreseze Curtii Europene pentru Drepturile Omului. Ei sunt foarte multumiti si de reprezentantii Mitropoliei Banatului, fiindca i-au inteles si le-au respectat drepturile. IPS Nicolae chiar le-a transmis, la inceputul acestui an, printr-o adresa, ca o biserica trebuie sa aduca linistea si impacarea intre oameni si ca va fi analizata foarte bine problema, pana cand se va lua o decizie.
Este nevoie de biserica in Zona Tipografilor
In Zona Tipografilor, sunt 8.000 de persoane, iar 800 au dorit sa aiba o biserica in apropiere. Din pacate, cei 195 de protestatari nu au fost de acord ca lacasul sa fie ridicat chiar acolo, ci bisericii sa i se gaseasca o alta locatie. "Noi nu suntem impotriva bisericii si nici a Mitropoliei, dar lacasul sa nu fie construit zid in zid cu locuintele noastre", au sustinut oamenii. Celelalte persoane din zona au vrut ca lacasul sa fie ridicat in locul parculetului, dar ele locuiesc mai departe. O femeie chiar ne-a vizitat la redactie si si-a exprimat regretul ca biserica nu va fi ridicata pe str. Popa Sapca. Astfel, multumirea unora s-a transformat in nemultumirea altora, de aceea, acum autoritatile bisericesti si ale adminstratiei locale trebuie sa analizeze foarte bine problema si sa gaseasca o noua locatie pentru biserica. Solutia construirii bisericii pe Popa Sapca a cazut, fiindca nu s-au obtinut autorizatiile. "Nu s-au obtinut aprobarile, iar acum se cerceteaza alte amplasamente, pentru a se gasi o solutie pentru ridicarea bisericii", a declarat preotul Marius Florescu, purtatorul de cuvant din cadrul Mitropoliei Banatului.
Gh. MIRON
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.