Mitropolia Clujului lanseaza oficial revista TABOR

 

Mitropolia Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, impreuna cu Universitatea "Babes-Bolyai" si Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj lanseaza astazi oficial Revista TABOR (Traditie si Actualitate in Biserica Ortodoxa Romana).

 

La evenimentul  care va avea loc in foaierul Colegiului Academic de pe strada Mihail Kogalniceanu vor vorbi iPS Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu, prof. dr. Nicolae Bocsan, pr. prof.

Ioan Chirila, prof. dr. Mircea Muthu si prof. dr. Aurel Sasu.

 

"Revista TABOR este o tribuna a dialogului dintre teologie, filosofie, stiintele exacte, naturale, umaniste si politice, un spatiu in care sa se poata intalni colaboratori din tara si din strainatate, varstnici si tineri, barbati si femei, ortodocsi si prieteni ai acestora, crestini si necrestini cu deschidere ecumenica.

 

La o cota mai inalta, dialogul poate fi nu doar intre teologie si disciplinele neteologice, ci si intre acestea laolalta, ele intre ele, angajandu-se, pana la invecinarea cu prezenta lui Dumnezeu, in ceea ce Basarab Nicolescu a numit, pentru prima oara in cultura universala, transdisciplinaritate", spunea Mitropolitul Bartolomeu in "Prolegomene la un dialog interior".

 

Sursa: ziuadecj.ro

 

 

 

.

26 Iunie 2007

Vizualizari: 1906

Voteaza:

Mitropolia Clujului lanseaza oficial revista TABOR 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE