Mitropolitul Andrei, primul invitat ASCOR Cluj din acest post

Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a deschis joi, 17 noiembrie, sirul conferintelor duhovnicesti organizate de filiala clujana ASCOR in Postul Craciunului. Inaltpreasfintia Sa a participat, de la ora 18.

00, la slujba Vecerniei din Catedrala Mitropolitana, iar la final a conferentiat pe tema „Pregatirea tinerilor pentru marea sarbatoare a Nasterii Domnului”.

Parintele Mitropolit Andrei a subliniat importanta ce era acordata in vechime pregatirii pentru acest praznic: „In societatea romaneasca arhaica, in aceasta perioada a anului, tinerii, pe langa preocuparile lor normale de zi cu zi, erau foarte preocupati sa se pregateasca de Craciun. Dalbele datini venite din vremuri ancestrale erau reluate, repetate, puse la suflet si-i ajutau pe tinerii nostri sa se pregateasca asa cum se cuvine de Craciun. Chiar daca traim intr-o lume postmoderna, cred ca in conjunctura aceasta in care traim, desi nu suntem intr-o lume arhaica, si noi trebuie sa ne pregatim de Craciun! Si tinerii nostri de astazi trebuie sa se pregateasca de Craciun! Si in ce-i priveste pe tinerii nostri, il auziti pe Sfantul Apostol Pavel ce le spune, pentru ca e tocmai pregatirea de Craciun. Zice Sfantul Pavel: Sa fiti fara prihana si curati, fii ai lui Dumnezeu neintinati, in mijlocul unui neam rau si stricat si-ntru care straluciti ca niste luminatori in lume”.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

19 Noiembrie 2011

Vizualizari: 159

Voteaza:

Mitropolitul Andrei, primul invitat ASCOR Cluj din acest post 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE