Mitropolitul Clujului, prezent la hramul manastirii Cormaia

IPS Parinte Mitropolit Andrei a oficiat vineri, 29 august 2014, de praznicul Taierii Capului Sfântului Ioan Botezatorul, Sfânta Liturghie la Manastirea Cormaia din judeţul Bistriţa-Nasaud, cu prilejul hramului.

Alaturi de Inaltpreasfintia Sa a slujit un sobor de 20 de preoti si diaconi, din care a facut parte exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Clujului, Pr. Arhimandrit Dumitru Cobzaru si parintele protopop de Nasaud, Ioan Dâmbu.



Au fost prezenti la hramul manastirii Cormaia si mii de credinciosi veniti din parohiile invecinate, dar si din alte zone ale tarii pentru a participa la sfitele slujbe si a primi indemnuri duhovnicesti. Majoritatea pelerinilor au ajuns la sfânta manastire inca de joi seara, din ajunul sarbatorii, când au privegheat si s-au rugat impreuna cu obstea asezamântului monahal.

In ziua hramului au participat cu totii la Sfânta Liturghie si s-au bucurat de cuvântul duhovnicesc al Inaltpreasfintitului Parinte Andrei, in care Ierarhul s-a referit la profilul moral si duhovnicesc al Sfântului Ioan Botezatorul, atragând atentia credinciosilor, ca trebuie sa duca o viata duhovniceasca pe masura Sfântului Ioan, Inaintemergatorul Domnului si ca trebui sa si propovaduiasca cuvântul lui Dumnezeu, asemenea acestui mare sfânt.

Manastirea Cormaia din judetul Bistrita - Nasaud a fost reinfiintata in anul 1994, pe o veche vatra monahala, de catre vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. In ultimii ani, in cadrul ansamblului manastiresc a fost construita o biserica din zid ce poarta hramul „Taierea capului Sfântului Ioan Botezatorul”. La manastirea Cormaia mai exista si o bisericuta din lemn, cu hramul „Buna Vestire”, construita in anul 1636, de calugarii ortodocsi veniti de la manastirile Neamt si Putna. Acest locas de cult pastreaza pâna astazi opere de arta valoroase, intre care icoane ale pictorului Tudor Zugravu.

Autor: Andreea Pâgleşan

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

29 August 2014

Vizualizari: 473

Voteaza:

Mitropolitul Clujului, prezent la hramul manastirii Cormaia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE