Mitropolitul Onufrie Berezovski va conduce Biserica Ortodoxa din Ucraina

Luni, 24 februarie, Sinodul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, aflat sub obladuirea Patriarhiei Rusiei, a ales, prin vot secret, pe Inaltpreasfintitul Mitropolit Onufrie Berezovski, Mitropolitul Cernautilor si Bucovinei in demnitatea de Mitropolit al Kievului si al intregii Ucraine. Membrii Sinodului Bisericii Ortodoxe din Ucraina au decis alegerea unui nou Intâistatator al acestei Biserici ca urmarea a starii grave de sanatate a Mitropolitului Vladimir, care sufera de diabet si de boala Parkinson si care nu mai putea exercita aceasta functie.

Dupa alegeri, Patriarhul Kiril al Moscovei si al intregii Rusii l-a felicitat pe Mitropolitul Onufrie pentru alegerea sa in demnitatea de Mitropolit al Kievului si i-a urat mult ajutor de la Dumnezeu in noua sa lucrare misionara, mai ales in aceste vremuri tulburi pentru Biserica si pentru poporul ucrainean.

Mitropolitul Onufrie Berezovsky s-a nascut in anul 1944 in familia unui preot din regiunea Cernauti. La data de 9 decembrie 1990 a fost hirotonit arhiereu si ales in functia de Episcop al Cernautilor si Bucovinei, la data de 28 iulie 1994 a fost ridicat la treapta de arhiepiscop si membru permanent al Sinodului Bisericii Ortodoxe Ucrainene, iar pe 22 noiembrie 2000 este ales Mitropolit.

In activitatea sa, s-a remarcat prin faptul ca s-a opus autocefaliei Bisericii Ortodoxe din Ucraina, a candidat la postul de Patriarh al Rusiei, iar din 2007 este presedintele Comisiei Canonice a Sinodului Ucrainean.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

26 Februarie 2014

Vizualizari: 216

Voteaza:

Mitropolitul Onufrie Berezovski va conduce Biserica Ortodoxa din Ucraina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE