Moastele Sfantului Gheorghe din Drama pot fi cinstite la Catedrala Patriarhala

Sfantul Gheorghe din Drama a fost trecut in calendarul Biserici noastre in cadrul sedintei Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din 28 octombrie 2015, cu data de praznuire 04 noiembrie.

Racla cu un fragment din moaştele Sfântului Gheorghe Mărturisitorul din Drama a fost așezată spre cinstire joi, 3 noiembrie 2022,  la Catedrala Patriarhală, în ajunul sărbătoririi cuviosului grec.

Cinstitele moaște fac parte din patrimoniul Reședinței Patriarhale și au fost dăruite Patriarhului României de Mitropolitul Pavel de Drama, în 2011.

Sfântul Cuvios Gheorghe Mărturisitorul din Drama, cinstit în data de 4 noiembrie, a rămas de mic orfan de ambii părinți.

Educat creștinește de bunica sa, tânărul Atanasie a intrat în obștea mănăstirii georgiene Noul Athos. În anul 1917 bolșevicii au venit în mănăstire și au ucis pe majoritatea monahilor. Prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, evlaviosul novice și alți câțiva au scăpat cu viață. La 20 iulie 1919 a fost călugărit cu numele de Simeon, dar la scurt timp a fost întemnițat și chinuit în mod nemilos de atei.

În urma grelelor suferințe i-au căzut dinții și i s-au vătămat grav picioarele. În 1923 a fost eliberat și s-a mutat la Suhumi (regiunea Abhazia), iar la 8 septembrie 1925 a fost hirotonit preot de un ierarh georgian.

În anul 1936 a călătorit ca pelerin în Țara Sfântă, cuprins de dorul de a vedea locurile unde Hristos Domnul a înfăptuit mântuirea lumii. Întors la Sipsa, Cuviosul Gheorghe a hotărât să construiască o mănăstire, cu hramul Înălțarea Domnului, ridicând o modestă biserică și câteva locuințe în anul 1939. Din această perioadă a vieții sale se cunosc cele mai multe mărturii ale fiilor săi duhovnicești.

Cuviosul a săvârșit numeroase vindecări, pe care căuta să le ascundă cu smerenie. Prin harisma înainte-vederii a prorocit începerea celui de-al Doilea Război Mondial, ca și Războiul civil din Grecia, dar în timpul acestora, prin rugăciuni cu lacrimi, Cuviosul a ocrotit mănăstirea și pe toți credincioșii din împrejurimi, care n-au avut de suferit.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

04 Noiembrie 2022

Vizualizari: 610

Voteaza:

Moastele Sfantului Gheorghe din Drama pot fi cinstite la Catedrala Patriarhala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE