Moastele a trei sfinti, la hramul Catedralei Patriarhale din Bucuresti

Pe 24 octombrie, cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale, vor fi aduse la Bucuresti moastele Sfantului Vasile cel Mare. Acestea vor fi aduse de la Atena de o delegatie a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei, informeaza TRINITAS TV.

Cu aceeasi ocazie, credinciosii se vor putea inchina si la moastele Sfantului Grigorie de Nazianz si ale Sfantului Grigorie de Nyssa. Aduse de la Viena, moastele Sfantului Grigorie Teologul au ajuns la Bucuresti inca de joi, fiind depuse in Paraclisul “Sfantul Mare Mucenic Gheorghe” si Sfanta Cuvioasa Parascheva” din Resedinta Patriarhala. Au fost daruite Preafericitului Parinte Patriarh Daniel de catre cardinalul Christoph Schonborn, Arhiepiscopul Vienei, fiind aduse de parintele Nicolae Dura, parohul bisericii romanesti din capitala Austriei.Moastele Sfantului Grigorie de Nyssa vor fi aduse spre inchinare, in Dealul Mitropoliei, de la Biserica „Domnita Balasa” din Bucuresti.

Initiativa prezentei moastelor celor trei sfinti la sarbatoarea Bucurestilor apartine Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, pentru a marca astfel anul omagial al Sfantului Vasile cel Mare si al celorlalti Parinti Capadocieni.

Sursa: basilica.ro

.

17 Octombrie 2009

Vizualizari: 375

Voteaza:

Moastele a trei sfinti, la hramul Catedralei Patriarhale din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE