Noi protopopi in Arhiepiscopia Iasilor

Permanenta Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Iasilor a decis, in sedinta sa din 19 august 2011, prezidata de IPS Parinte Mitropolit Teofan, incetarea activitatii de protopop al Protopopiatului Iasi I pentru Parintele Constantin Andrei si a activitatii de protopop al Protopopiatului Piatra Neamt pentru Parintele Dumitru Ailincai. Cei doi protopopi se afla la finalul celui de al cincilea mandat in aceste functii, primind din partea conducerii Arhiepiscopiei Iasilor cuvenitele multumiri pentru activitatea misionara desfasurata timp de 20 de ani. Parintele Constantin Andrei isi va desfasura, in continuare, activitatea de preot paroh al parohiei „Sf. Ap. Petru si Pavel” Barboi din Iasi, iar Parintele Dumitru Ailincai isi va desfasura, in continuare, activitatea de preot paroh al parohiei „Nasterea Maicii Domnului” - Precista II din Piatra Neamt.



In aceeasi sedinta a Permanentei Consiliului Eparhial au fost numiti, incepand cu 1 septembrie 2011, pentru un mandat de 4 ani, Parintele Toma Gradinaciuc, paroh al parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul Alexandru cel Bun din Iasi, ca protopop al Protopopiatului Iasi I, si Parintele Valentin Tofan, paroh al parohiei „Sf. Imparati Constantin si Elena” - Gara Veche din Piatra Neamt, ca protopop al Protopopiatului Piatra Neamt.

Parintele Toma Gradinaciuc s-a nascut la 9 aprilie 1956 in localitatea Flamanzi din judetul Botosani si este absolvent, din 1994, al Facultatii de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae” din Iasi. In 1997 a fost numit preot al nou infiintatei parohii „Sf. Ap. Toma” din cartierul Alexandru cel Bun unde a ridicat, incepand cu anul 2000, cu sprijinul credinciosilor, o biserica aflata in curs de finalizare. Este membru al Consistoriului Eparhial Iasi incepand cu anul 1998, precum si membru al Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Iasilor din 2006, in anul 2010 fiind reales pentru inca un mandat de patru ani de clericii din Circumscriptia electorala nr. 1 (Protopopiatul Iasi I), functii la care va renunta intrucat sunt incompatibile cu responsabilitatea de protopop. Din 1998 este presedinte al Asociatiei „Familia Nostra”, organizatie care s-a implicat, de-a lungul timpului, in actiuni desfasurate in favoarea copiilor strazii, actualmente avand ca preocupare principala sustinerea copiilor defavorizati socio-economic din mediul rural.

Parintele Valentin Tofan s-a nascut la 27 iunie 1966 in localitatea Husi din judetul Vaslui si este absolvent, din 1992, al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti. A fost preot al parohiilor Curechistea si Dragomiresti din Protopopiatul Piatra Neamt unde s-a remarcat prin apreciate activitati administrativ-edilitare si social-pastorale. In 1996 a fost numit paroh al parohiei „Sf. Imparati Constantin si Elena” - Gara Veche din Piatra Neamt unde, in 1998, a demarat lucrarile de constructie a unei biserici.
Intre anii 1996-2009, a activat in calitate de profesor si de preot spiritual in cadrul Seminarului Teologic Liceal „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Piatra-Neamt.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Iasilor

.

22 August 2011

Vizualizari: 789

Voteaza:

Noi protopopi in Arhiepiscopia Iasilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE