Noi specialisti pentru muzeele bisericilor si manastirilor din Patriarhia Romana

Biserica Ortodoxa Romana are inca 24 de specialisti pe problemele de evidenta, gestiune si ocrotire a patrimoniului, informeaza Radio TRINITAS. Acestia au absolvit pe 17 septembrie, cursurile de gestionar custode pentru muzeu organizate de Centrul de Pregatire Profesionala pentru Patrimoniu al Patriarhiei Romane.

Noii gestionari custozi vor functiona in cadrul muzeelor de pe langa bisericile si manastirile din toate eparhiile Patriarhiei Romane.

Etapa finala a celui de-al treilea curs de gestionar-custode de sala a fost organizata la Manastirea Brancoveanu - Sambata de Sus si a debutat, marti, 15 septembrie. Cursantii au sustinut un examen care a constat intr-o serie de teste si in sustinerea lucrarilor realizate pe baza unor teme care vizeaza evidentierea patrimoniului cultural-religios din tara noastra.Sectorul Patrimoniu Cultural al Patriarhiei Romane va organiza, tot la Manastirea Brancoveanu, in perioada 14-19 octombrie, un curs pentru muzeografi, la care vor participa cursanti proveniti de la centrele eparhiale si de la muzeele manastirilor din tara.

Sursa: basilica.ro
 

.

21 Septembrie 2009

Vizualizari: 261

Voteaza:

Noi specialisti pentru muzeele bisericilor si manastirilor din Patriarhia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE