Noul Catehism al Bisericii Ortodoxe Ruse va fi finalizat in doi ani

Activitatea de elaborare a Catehismului contemporan al Bisericii Ortodoxe Ruse trebuie finalizata in termen scurt - in doi ani - si, din acest motiv,  comisia careia i-a fost incredintata aceasta responsabilitate importanta, este nevoita sa lucreze intens, informeaza portalul orthodoxie.com. Anuntul a fost facut de catre presedintele comisiei sinodale biblico-teologice, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk.

In cadrul recentei intruniri a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost supusa discutiei activitatea de eleborare a Catehismului ce a fost incredintata comisiei sinodale biblico-teologice. "Potrivit planurilor mele, aceasta activitate se intinde pe o perioada de patru ani, potrivit ritmului de lucru a teologilor nostri.

Insa adunarea episcopala si-a exprimat opinia, potrivit careia Catehismul trebuie finalizat in doi ani”, a declarat Mitropolitul Ilarion, care a mai precizat ca aceasta decizie necesita - "convocarea urgenta a comisiei teologice” si luarea unei serii de alte masuri, pentru ca noul Catehism sa poata fi terminat in intervalul stabilit.

Amintim ca activiatea privind Catehismul a inceput in 2008, conform hotararii adunarii episcopilor, care considera importanta inceperea muncii de elaborare a unui catehism contemporan al Bisericii Ortodoxe Ruse.

.
Pe aceeaşi temă

14 Februarie 2013

Vizualizari: 236

Voteaza:

Noul Catehism al Bisericii Ortodoxe Ruse va fi finalizat in doi ani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE