Noul protopop de Saliste a fost instalat

La sediul Protopopiatului Saliste, judetul Sibiu, a avut loc ieri, 18 martie, o sedinta administrativa in cadrul careia a fost instalat noul protoiereu. Sedinta a fost prezidata de Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, participand toti preotii de la parohiile arondate Protopopiatului Saliste.

In debutul sedintei, IPS Mitropolit Laurentiu i-a multumit fostului protopop de Saliste, parintele Ioan Ciocan, pentru intreaga activitate misionara din cei opt ani in care a condus preotii din aceasta unitate administrativa a Arhiepiscopiei Sibiului. Ierarhul a subliniat devotamentul si angajamentul parintelui Ioan Ciocan fata de misiunea incredintata, dar si aprecierea de care s-a bucurat in randul preotilor. Prin predarea mandatului catre noul protopop, parintele Petru-Toader Damian de la Parohia Gura Raului II, se doreste ca viata bisericeasca din protopopiat sa prinda un suflu nou, adus de tineretea si angajamentul noului protoiereu.Dupa cuvantul IPS Mitropolit Laurentiu prin care l-a binecuvantat si l-a felicitat pe fostul protopop pentru anii inchinati acestei slujiri, intalnirea a cotinuat cu ceremonia de instalare a noului protoiereu. Secretarul Protopopiatului Saliste, pr. Florin-George Radu, a citit actul de numire in functie si atributiile noului protopopul, a caruia activitate va fi evaluata periodic, la sase luni. In functie de rezultatele evaluarii, mandatul poate continua sau poate fi intrerupt.

Atat fostul protopop cat si noul protoiereu au multumit IPS Mitropolit Laurentiu pentru increderea acordata, dar si preotilor pentru colaborare.

Proiecte misionare

La inceput de mandat, parintele Petru-Toader Damian a dorit sa transmita preotilor planul misionar pe care il va implementa in timpul mandatului de protopop si la care fiecare preot paroh este chemat sa contribuie dupa posibilitati.

“Multumesc IPS Mitropolit Laurentiu pentru increderea acordata si pentru misiunea incredintata. Trebuie sa duc mai departe lucrarea misionara pe care a inceput-o parintele Ioan Ciocan, care si-a incheiat mandatul anul acesta. Vom incerca sa dezvoltam lucrarea misionara pe cele doua zone importante ale Protopopiatului nostru si anume Marginimea Sibiului si Valea Secaselor, fiecare cu identitatea si traditiile ei. Protopopul trebuie sa initieze proiecte pentru a spori activitatea misionara, culturala si social-filantropica a parohiilor si a protopopiatului in sine, ca o lucrare de dezvoltarea a Bisericii pe aceste meleaguri. Este o lucrare dificila, dar sunt sprijinit de preotii inimosi ai Protopopiatului, vrednici fiecare in parohia lui si cu lucrari deosebite. Toti trebuie sa iesim din parohiile noastre spre binele Bisericii si ii asigur de intreaga mea colaborare, dar si ei trebuie sa fie alaturi de cancelaria protopopeasca pentru sprijinirea activitatilor mentionate”, ne-a spus protopopul Petru-Toader Damian.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

19 Martie 2014

Vizualizari: 156

Voteaza:

Noul protopop de Saliste a fost instalat 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE