Numerosi musulmani isi cauta vindecarea in bisericile ortodoxe

În zilele de prăznuire a sfinților Gheorghe și Dimitrie, la bisericile din Turcia se organizează adevărate pelerinaje ale creștinilor, dar și ale musulmanilor.

Deschiderea ecumenică a Bisericii Ortodoxe se manifestă cu precădere în țările în care comunitățile creștine sunt minoritare. În țările musulmane care garantează libertatea de credință, creștinii sunt toleranți cu frații musulmanii, nefiind o tragedie dacă aceștia intră în biserică în timpul dumnezeieștilor slujbe. În general, există o bună conviețuire în state precum Liban sau Turcia, creștinilor fiindu-le garantat dreptul de a desfășura cultul liturgic în bisericile care funcționează cu acordul autorităților statale.

În ultimii ani, mai multe familii musulmane participă la slujbele ortodoxe, se închină sfintelor moaște și icoanelor din bisericile creștine. Așa cum notează ziarul turc Hurriyet.com, numărul cetățenilor turci de credință musulmană care frecventează bisericile ortodoxe, cu scopul de a-și rezolva anumite problemele personale este în creștere.

Sursa amintită face o listă a locurilor minunate, în care se vindecă bolile. Aici au fost trecute și biserica Sfântului Gheorghe din Insula Prinților, aflată în apropierea Constantinopolului și biserica Sfântului Dimitrie, din localitatea Kuruçeșme. În ziua de prăznuire a sfinților, în aceste locuri se organizează un adevărat pelerinaj al creștinilor, dar și al musulmanilor.

Nicolae Pintilie
Site: doxologia.ro

.

31 Martie 2015

Vizualizari: 225

Voteaza:

Numerosi musulmani isi cauta vindecarea in bisericile ortodoxe 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE