O noua biserica pentru credinciosii bistriteni

Sfintirea unei biserici este un moment important in istoria unei parohii, a unui oras si a unei eparhii, dar mai ales in viata credinciosilor care vor primi aici cuvantul lui Dumnezeu, moment trait astazi si de credinciosii Parohiei „Sfanta Treime” din Bistrita, care au participat in aceasta duminica la slujba de tarnosire a bisericii lor.

Inconjurat de un numeros sobor de preoti, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, a stropit locasul cu apa sfintita, l-a uns cu Sfantul si Marele Mir si a asezat sfinte moaste in piciorul sfintei mese, acestea facand parte din randuiala sfintirii. Au slujit alaturi de Inaltpreasfintia Sa protopopul de Bistrita, pr. Alexandru Vidican, consilierul economic al Arhiepiscopiei Clujului, parintele arhidiacon Gavril Varva, consilierul pe probleme de protocol al eparhiei, parintele arhidiacon Claudiu Grama.

De asemenea, la slujbe au participat reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, intre care prefectul de Bistrita-Nasaud, Cristian Florian, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Liviu Rusu, primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Teodor Cretu, directorul Spitalului Judetean Bistrita-Nasaud, dr.

Mircea Gelu Buta.

Preotul paroh Ioan Suciu a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor, in semn de recunoastere a eforturilor depuse de la venirea in aceasta parohie in vederea finalizarii procesului de constructie a bisericii. De asemenea, inginerului Viorel Baciu i s-a acordat cea mai inalta distinctie venita din partea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, Crucea Transilvana. Pentru sustinerea demersului de constructie a locasului, au primit diplome de aleasa cinstire din partea Inaltpreasfintitului Andrei primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Teodor Cretu, inginerul Ioan Cretiu din cadrul primariei, membrii Consiliului Parohial, precum si alti binefacatori.

In cuvantul sau, Parintele Mitropolit Andrei a subliniat importanta acestui nou locas de rugaciune in viata duhovniceasca a credinciosilor bistriteni: „Parintele Suciu Ioan, impreuna cu credinciosii lui si sprijiniti de oameni buni, au finalizat aceasta biserica minunata, la sfintirea careia am participat noi. Il rugam pe Dumnezeu ca tuturor acelora ce au contribuit sa le rasplateasca insutit. Acesta fiind un izvor datator de viata in plus pentru orasul Bistrita, credem ca inca pentru o seama de suflete se va spulbera indiferentismul religios si vor avea o viata duhovniceasca normala, din care va decurge o viata de familie normala si la urma se va rasfrange intr-o relatie cu semenii normala. Pe toate planurile viata duhovniceasca profunda isi are urmarile ei”.

Parohia „Sfinta Treime” din Bistrita a fost infiintata la initiativa parintelui protopop Viorel Baciu, piatra de temelie a bisericii fiind pusa in anul 1992. Aici urma sa se construiasca acest locas in forma de cruce greaca. Mai multe informatii ne-a oferit preotul paroh Ioan Suciu: „La momentul preluarii, zidurile erau ridicate in mare parte, avand ridicata o bolta deasupra pronaosului. Cu ajutorul bunilor nostri credinciosi, in fiecare an s-a lucrat cate putin. Pictura a fost efectuata de Gheorghe Croitoru, care timp de sapte ani a muncit la aceasta lucrare. In ultimul an s-a achizitionat si un clopot cu sistem electronic”.

Parohia „Sfanta Treime” din municipiul Bistrita are in cuprins 783 de familii.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

17 Iulie 2011

Vizualizari: 554

Voteaza:

O noua biserica pentru credinciosii bistriteni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE