O noua promotie de studenti teologi in Timisoara

In sala de festivitati a Centrului eparhial din Timisoara a avut loc joi, 12 iunie, ceremonia de absolvire a unei noi promotii de studenti teologi ai Facultatii de Litere, Istorie si Teologie, din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Festivitatea de absolvire a celei de-a XVII-a promotii de teologi timisoreni a debutat cu Sfanta Liturghie arhiereasca, oficiata de Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, la Catedrala mitropolitana din centrul orasului. Alaturi de studenti si profesori, la slujba au luat parte colegi, rude si prieteni ai tinerilor absolventi. In continuare, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, programul a continuat in sala de festivitati a Centrului eparhial, in prezenta reprezentantilor Universitatii de Vest din Timisoara, ai Arhiepiscopiei Timisoarei si a numerosi studenti. In cuvantul adresat celor prezenti, Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul a felicitat tinerii teologi pentru absolvirea cu succes a celor patru ani de facultate si i-a indemnat sa paseasca pe calea slujirii lui Hristos si a semenilor cu incredere, avand ca modele vrednice de urmat pe Sfintii Parinti ai Bisericii.

Cursul festiv a fost sustinut de Pr. lect. univ. dr. Constantin Jinga, de la catedra de Vechiul Testament. In continuare, din partea Universitatii de Vest au luat cuvantul Conf. Univ. dr. Dana Percec, decanul facultatii si Pr. conf. univ. dr. Nicolae Morar, seful catedrei de Teologie, iar apoi, au urmat scurte alocutiuni din partea reprezentantiilor studentilor de la specializarile Teologie Pastorala si Teologie Didactica, precum si a decanilor de an.
In incheierea festivitatii, au fost inmanate diplome si le-a fost amintit tinerilor absolventi faptul ca odata promovarea examenuluii de licenta, ce va avea loc in perioada urmatoare, acestia se pot incrie la cursurile de masterat pe care Catedra de Teologie le pune la dispozitie prin programele de studii postuniversitare ale Universitatii de Vest din Timisoara.

Sursa: mitropolia-banatului.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

13 Iunie 2014

Vizualizari: 348

Voteaza:

O noua promotie de studenti teologi in Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE