Oficialitatile sarbe si macedonene solicita clarificarea relatiilor dintre Biserica Ortodoxa Sarba si Biserica Ortodoxa a Macedoniei

Primul ministru al Serbiei si omologul sau din Macedonia au facut apel catre Biserica Ortodoxa Sarba si Biserica Ortodoxa a Macedoniei (nerecunoscuta oficial) in vederea clarificarii relatiilor inter-bisericesti, potrivit publicatiei "Dnevnik" din Skopje.

Primul ministru sarb Ivica Dacic si primul ministru macedonean Nikola Gruevski, au declarat in cadrul unei conferinte de presa comuna tinuta pe 28 ianuarie la Skopje, ca relatiile complexe dintre Biserica Ortodoxa Sarba si Biserica Ortodoxa din Macedonia, care si-a proclamat in mod unilateral autocefalia, complica relatiile dintre cetatenii celor doua tari. Desi cei doi oamenii de stat recunosc ca rezolvarea acestei probleme tine de viata interna a Bisericii, acestia si-au oferit sprijinul ca mediatori.

Amintim faptul ca Arhiepiscopul Ioan al Ohridei, ce apartine Bisericii Ortodoxe a Macedoniei, se gaseste in prezent in detentie. Intr-un apel recent, episcopul David de Stobi, ce apartine aceleiasi Biserici, a cerut autoritatilor din Skopje ca acest an, in care comemoram Editul de la Milan, sa insemne si incetarea persecutiei Arhiepiscopului Ioan.

.

31 Ianuarie 2013

Vizualizari: 359

Voteaza:

Oficialitatile sarbe si macedonene solicita clarificarea relatiilor dintre Biserica Ortodoxa Sarba si Biserica Ortodoxa a Macedoniei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE