Orasul Sfintei Parascheva in rugaciune

PS Ioachim Bacauanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a oficiat astazi, 11 octombrie 2010, slujba Sfintei Liturghii la Catedrala mitropolitana din Iasi. La final, Preasfintia Sa a rostit un cuvant de invatatura in care a amintit ca “Sf. Maxim Marturisotul este cunoscut ca fiind unul dintre marii teologi ai Ortodoxiei”, dupa care a facut referire la Pelerinajul “Calea Sfintilor”, la care a participat duminica, 10 octombrie, 2010, alaturi de Inalt Preasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si de PS Calinic Botosaneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor. “Aseara (n.r.

duminica), la Pelerinajul «Calea Sfintilor» iesenii, in special, au participat la procesiune alaturi de clerul din acest oras in rugaciune, in cantare. Aceasta fresca semana cu o procesiune sfanta la care au participat atat ingerii din ceruri cat si duhul sfintilor protectori”, a spus PS Ioachim Bacauanul, care a continuat predica prin a compara pelerinajul de la Iasi cu parabola nuntii fiului de imparat. “Calea care ne-a indicat-o Hristos duce la imparatia lui Dumnezeu. Mantuitorul avertizeaza in parabola nuntii fiului de imparat ca multi sunt chemati dar putini sunt alesi. Cel care nu are haina de nunta a murdarit haina Botezului. In puterea darului pe care l-am primit initial prin Botez devenim caramizi vii din care se alcatuieste Trupul tainic al Mantuitorului Hristos. Eforturile fratiilor voastre sunt niste trepte. Mergand pe calea sfintilor, privind la ei, urmandu-le credinta, vazand cum si-au sfarsit viata, inseamna ca urcam treptele urcusului duhovnicesc catre asemanarea cu Dumnezeu si accedem la nunta fiului de imparat. Sfintii, cu cat s-au apropiat mai mult de Dumnezeu, s-au considerat mai pacatosi”, a mai adaugat PS Ioachim Bacauanul, care a amintit faptul ca in Eparhia Romanului si Bacaului cultul Sfintei Parascheva s-a impropiat inainte cu 200 de ani ca moastele Ocrotitoarei Moldovei sa ajunga la Iasi, in timpul Sfantului Ierarh Varlaam si Voievodului Vasile Lupu.

Pelerinii din toate colturile tarii au continuat sa vina la Iasi pentru a se inchina Sfintei Parascheva si Sfantului maxim Marturisitorul. “Ne-am rugat Sfintei Parascheva pentru sanatate si pentru inteleptirea copiilor nostri. Am stat la rand doar patru ore, mai ales ca am venit pentru prima data. Nu a fost obositor, nu imi este foame sau sete pentru ca Sfanta ne-a ajutat si ne-a intarit”, a declarat Elena Sorea din localitatea Seimenii Mici, judetul Constanta. “Anul trecut am fost pentru prima data sa ma inchin moastelor Sfintei Parascheva. M-am rugat pentru sanatate, bucurie si pentru ca cei care ne conduc, sa fie mai intelepti pentru a ne fi mai bine. Voi pleca de la Iasi mai impacata si mai linistita”, a marturisit Rodica Fit din Cluj-Napoca.

Sursa: mmb.ro

.

11 Octombrie 2010

Vizualizari: 759

Voteaza:

Orasul Sfintei Parascheva in rugaciune 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE