Organizarea centrelor catehetice in Protopopiatul Horezu

In cursul derularii proiectului catehetic "Hristos impartasit copiilor” un rol important il reprezinta organizarea de traninguri sau sesiuni de formare pentru cateheti. Astfel, in perioada 14-18 iunie 2010, in Protopopiatul Horezu, la invitatia Parintelui Protopop Marin Ion si a responsabililor pentru cateheza parohiala, toti preotii au fost invitati sa participe la o serie de ateliere de lucru pentru promovarea si organizarea in cadrul parohiilor a proiectelor catehetice ce se desfasoara in intreg cuprinsul Patriarhiei Romane.
In cadrul intalnirilor au fost dezbatute o serie de elemente esentiale de care un bun catehet trebuie sa tina seama pentru a avea roade in lucrarea sa de formare de caractere crestine: curriculumul biblic ortodox si componentele de baza ale lectiei (catehezei) - descoperirea, interactiunea si aplicarea. Scopul acestor sesiuni a fost implicarea tuturor preotilor in activitati catehetice si dezvoltarea unor centre catehetice la nivel de comuna sau parohie.

La aceste sesiuni au participat, pentru prezentarea unor activitati din cadrul centrelor parohiale, copiii din cadrul Centrului social Sf.

Parinti Ioachim si Ana, coordonati de catre Parintele Popescu Ion din Parohia Maldaresti, com. Maldaresti, jud. Valcea.

Sursa: arhiram.ro

.

22 Iunie 2010

Vizualizari: 342

Voteaza:

Organizarea centrelor catehetice in Protopopiatul Horezu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE