Ortodocsii armeni din Liban isi ajuta semenii

 

Administratia centrala a Patriarhatului Ortodox Armean de Cilicia, cu resedinta in Liban, a facut un apel catre importanta diaspora armeana din Occident pentru a contribui financiar la crearea unui fond pentru ajutorarea comunitatii armene din Irak. Initiatorul acestui apel este Aram I, patriarh (catolicos) al Bisericii Ortodoxe Armene din Cilicia, fiind facut in urma exodului masiv al armenilor din Irak, unde formau una din cele mai importante comunitati minoritare crestine. Etnicii armeni au fost obligati sa se refugieze in diferite regiuni, inclusiv Liban, unde au beneficiat de sprijinul puternicei comunitati armene locale.

Eforturile de pana in acest moment ale bisericii armene din Liban au fost grav afectate de acuzatiile privind deturnarea de fonduri in scopuri personale de catre membri ai administratiei patriarhale. Pentru a evita pe viitor astfel de probleme, inaltul ierarh armean a decis ca printre administratorii acestor fonduri sa se numere si reprezentanti ai unor organizatii din diaspora armeana.

Acestia vor trebui sa prezinte rapoarte trimestriale publice privind gestionarea fondurilor destinate sustinerii armenilor irakieni.

 

Sursa: atac-online.ro

.

08 Martie 2007

Vizualizari: 2619

Voteaza:

Ortodocsii armeni din Liban isi ajuta semenii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE