Parintele Ioan Chirila, Presedintele Senatului UBB

Pr. prof. univ. dr. Ioan Chirila, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, a fost ales Presedinte al Senatului Universitatii „Babes-Bolyai”.

Alegerile au inceput luni, 19 martie, de la ora 10.00. Contracandidatii parintelui Ioan Chirila au fost Luminita Silaghi Dumitrescu, fost prorector si cadru didactic la Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica, si Dan Sandor, decan al Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul UBB.

Dupa alegerea ca Presedinte al Senatului UBB, Parintele Ioan Chirila si-a exprimat intentiile si planurile pe care le are pentru viitor: „Ce doresc sa fac? Tuturor toate. Am propus ca sa meditam cu totii, cei 139 de senatori, la o reconfigurare a comisiilor si a consiliilor, reconfigurare care sa aduca comisiile si consiliile intr-o deplina concordanta cu mediul educational national si european, si apoi sa ne gandim si la cel trans-atlantic.

Ma gandesc insa si la promovarea sau alcatuirea chiar a unei comisii de evaluare a mediului economic din zona noastra, din tara, pentru a vedea si a stabili, prin intermediul politicilor educationale ale Senatului, care sunt prioritatile in realizarea specializarilor. Bineinteles, ma gandesc la o zona de cercetare pe care s-o dezvoltam cu precadere cu cei care au iesit la pensie si cu tinerii care au absolvit doctoratele pentru ca sa-i tinem aproape de Universitate si sa putem sa ii utilizam atunci cand e nevoie ca unele discipline sa fie predate de specialisti. Ma gandesc la o mai vie prezenta a Universitatii in societate, chiar la o revenire la o traditie din zona interbelica a conferintelor saptamanale. Ceea ce propun eu este o meditare efectiva la ideea unui consortiu al Universitatilor clujene ca preambul al unui proces de realizare a unei Universitati Metropolitane”.

Parintele Ioan Chirila este practic primul Presedinte al Senatului Universitatii clujene, avand in vedere ca noua lege a Educatiei nu mai permite Rectorului sa conduca si sedintele Senatului. Functia de Presedinte al Senatului e una de reprezentare si vizeaza relatia Senatului si a comisiilor din subordinea acestuia cu Rectorul. Senatul UBB este alcatuit din 139 de cadre didactice si studenti.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

22 Martie 2012

Vizualizari: 257

Voteaza:

Parintele Ioan Chirila, Presedintele Senatului UBB 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parintele ioan chirila

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE