Parteneriat intre Asociatia Vasiliada si Teatrul National din Craiova, in beneficiul persoanelor defavorizate

Asociatia Vasiliada a Mitropoliei Olteniei a incheiat un parteneriat cu Teatrul National „Marin Sorescu”, prin care institutia culturala ofera gratuit, lunar, 50 de bilete la piesele Nationalului craiovean, beneficiarilor Centrului de informare si consiliere pentru persoane cu dizabilitati „Sfanta Ecaterina” si Centrului de urgenta pentru persoane fara adapost „Sfantul Vasile cel Mare”.

Presedintele Asociatiei Vasiliada, parintele Adrian Stanulica, a precizat ca toate activitatile la care participa persoanele defavorizate au ca scop integrarea acestora in societate. „Asociatia Vasiliada se preocupa nu doar de situatia sociala a beneficiarilor, ci si de pregatirea acestora in vederea incluziunii sociale, ceea ce presupune o viata activa in cadrul societatii. Participarea la actiuni sau proiecte culturale dezvolta capacitatea beneficiarilor nostri de a comunica si socializa cu persoanele din jurul lor, dezvoltandu-si astfel propriile principii pentru o viata normala.”

La randul lor, persoanele cu dizabilitati din cadrul Centrului „Sfanta Ecaterina” spun ca darul conducerii Teatrului National din Craiova le este de un real folos. „Imi place foarte mult felul in care joaca actorii, eu insumi fiind dintre cei care joaca in piese de teatru – forum. Ma intereseaza in mod special sa vad cum interpreteaza actorii, ca sa pot imbunatati felul in care joc eu. Toate piesele la care am fost au fost frumoase, ca de exemplu «Conu Leonida fata cu reactiunea» si «Unde-i revolverul?». Conducerea Teatrului National ne-a facut o mare bucurie prin aceste invitatii la spectacolele de teatru”, a spus Bogdan Tudor, de la Centrul „Sfanta Ecaterina”.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro
 

.

06 Iulie 2012

Vizualizari: 760

Voteaza:

Parteneriat intre Asociatia Vasiliada si Teatrul National din Craiova, in beneficiul persoanelor defavorizate 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE