Patriarhia Romana sustine Marsul pentru viata 2014

Patriarhia Romana binecuvinteaza si sustine Marsul pentru viata 2014. Adoptia - o alegere nobila, organizat de mai multe asociatii si organizatii nonguvernamentale crestine din Romania in ziua de sambata, 22 martie 2014, in peste 30 de orase din tara.

Reamintim ca in Pastoralele Sfantului Sinod si ale ierarhilor este permanent subliniata importanta familiei, institutia sfanta cea mai afectata social, economic si moral in ultimii ani. In acest sens, mentionam ca anul 2011 a fost proclamat de Sfantul Sinod Anul omagial al Tainei Botezului si Sfintei Cununii in Patriarhia Romana, tocmai pentru a intensifica grija Bisericii fata de familia crestina, in mod special la nivelul comunitatilor parohiale.

Astfel, in Pastorala Sfantului Sinod la Postul Nasterii Domnului 2011 se reaminteste ca astazi familia se confrunta adesea cu violenta domestica, divortul, avortul, abandonul copiilor de catre parinti si al parintilor varstnici si bolnavi de catre copii, delincventa juvenila, indiferenta fata de suferinta altora, suicidul, dorinta de castig material imediat si cu orice pret, alcoolismul si drogurile, concubinajul etc.”.

Din nefericire, avortul a devenit o plaga pentru societatea romaneasca avand consecinte dramatice, inclusiv diminuarea populatiei. Romania este singura tara europeana in care numarul avorturilor din ultimii 25 de ani a depasit numarul cetatenilor tarii. Pe de alta parte, pentru familiile care nu pot da nastere la prunci, adoptia este o binecuvantare de la Dumnezeu. Familia crestina in care copiii sunt primiti cu bucurie prin nastere sau prin adoptie si crescuti cu dragoste, educati crestineste si sprijiniti sa urmeze un drum folositor in viata este binecuvantata de Dumnezeu cu bucuria iubirii parintesti si cu darul mantuirii si al vietii vesnice.

La ultima sa sedinta de lucru din 13 februarie 2014, Sfantul Sinod a reiterat pozitia ferma a Bisericii privind definirea si apararea familiei intemeiate pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe drepturile si indatoririle parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor.

Centrul de Presa BASILICA al Patriarhiei Romane sustine manifestarea Marsul pentru viata 2014. Adoptia - o alegere nobila ca fiind o chemare la apararea familiei crestine traditionale si a darului vietii umane in poporul roman aflat azi intr-un declin demografic ingrijorator.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

Pe aceeaşi temă

20 Martie 2014

Vizualizari: 683

Voteaza:

Patriarhia Romana sustine Marsul pentru viata 2014 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE