Patriarhia Romana si Televiziunea Romana vor semna un Protocol de cooperare

Patriarhia Romana si Televiziunea Romana vor semna un Protocol de cooperare pentru promovarea culturii si identitatii nationale


Joi, 26 septembrie 2013, orele 11.00, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si domnul Claudiu Saftoiu, Presedinte-Director General al Televiziunii Romane, vor semna un Protocol de cooperare intre cele doua institutii pentru promovarea culturii si identitatii nationale.

Cele doua institutii isi propun promovarea constanta a valorilor romanesti autentice, spirituale si culturale, mai ales in mediul rural si in diaspora romana, care in ultimii ani a cunoscut o crestere considerabila.

Conform protocolului, Patriarhia Romana si Televiziunea Romana vor colabora pentru realizarea si promovarea unor proiecte si programe cu caracter religios-spiritual, social si cultural-educational, inclusiv a unor campanii umanitare pentru promovarea solidaritatii si ajutorarea oamenilor saraci.

Patriarhia Romana prin postul de televiziune TRINITAS TV si Televiziunea Romana vor realiza schimb de imagini din arhivele proprii, cu filmari ale bisericilor si manastirilor monumente istorice sau ale locurilor de pelerinaj din tara si din strainatate, interviuri cu ierarhi, mari duhovnici si preoti, evenimente din viata comunitatilor romanesti din tara si strainatate etc.Televiziunea Romana va transmite concerte de muzica religioasa, de muzica clasica sau de colinde organizate de Patriarhia Romana, precum si slujbe religioase de la Catedrala patriarhala sau de la alte biserici ortodoxe din tara. Postul de televiziune TRINITAS TV va putea prelua transmisiuni sau emisiuni ale postului national de televiziune care promoveaza cultura si identitatea nationala.

In acest sens, domnul Presedinte-Director General Claudiu Saftoiu considera „colaborarea cu Patriarhia Romana drept foarte importanta pentru Televiziunea Romana. Rolul televiziunii publice este acela de a oferi programe care sa puna in evidenta valorile spirituale si culturale ale poporului roman, care sa reliefeze necesitatea conservarii si modernizarii modului de prezentare a patrimoniului spiritual, cultural si natural romanesc”.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE
 

.
Pe aceeaşi temă

25 Septembrie 2013

Vizualizari: 269

Voteaza:

Patriarhia Romana si Televiziunea Romana vor semna un Protocol de cooperare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE