Patriarhul Justinian Marina comemorat la Manastirea Radu Voda

La Mănăstirea bucureșteană Radu Vodă din Capitală a fost comemorat în 26 martie 2016 Patriarhul Justinian Marina cu prilejul împlinii a 39 de ani de la trecerea la Domnul.
Sfânta Liturghie și Slujba Parastasului au fost săvârșite de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cuvântul său, ierarhul a subliniat că Patriarhul Justinian Marina a fost un patriarh luptător întrucât în timpul său au fost restaurate multe lăcaşuri de cult.

„Îndată după întronizarea sa ca Patriarh al României a început un lung proces de restaurare a bisericilor şi mănăstirilor din întinsa sa Eparhie pentru că Arhiepiscopia Bucureştilor avea atunci o întindere foarte mare. A restaurat în timpul arhipăstoririi sale Mănăstirile Dealu, Ghighiu, Suzana, Viforâta, Samurcăşeşti, Ciorogârla, Ţigăneşti, Pasărea şi alte asemenea. A fost aşadar un restaurator al vechilor, istoricelor şi importantelor mănăstiri şi biserici de ce cuprinsul arhiepiscopiei pe care o conducea. A avut curajul să ceară drepturi pentru preoţi, dar şi de a aminti autorităţilor cât de importantă este Biserica”, a spus Preasfinţia Sa.

Cel de-al treilea Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române s-a născut la data de 22 februarie 1901, în localitatea Suești, județul Vâlcea. A urmat studiile la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și a fost un timp preot de parohie. Rămas văduv, în anul 1945 a fost hirotonit Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Doi ani mai târziu a fost ales Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Sucevei, iar la 06 iunie 1948 a fost înscăunat ca Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Ungrovlahiei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. A trecut la cele veșnice în 26 martie 1977.

Mormântul său se află, conform testamentului pe care l-a lăsat, în biserica Mănăstirii bucureștene Radu Vodă.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

28 Martie 2016

Vizualizari: 150

Voteaza:

Patriarhul Justinian Marina comemorat la Manastirea Radu Voda 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE