PATRIARHUL ROMANIEI: Inaltpreasfintitul Mitropolit Bartolomeu a fost un aparator al credintei ortodoxe

Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Bartolomeu Anania a trecut la Domnul astazi, 31 ianuarie 2011, la orele 19:25. In aceasta seara Preafericitul Parinte Patriarh Daniel s-a adresat clujenilor prin intermediul postului de Radio Renasterea, cu urmatorul mesaj:

„Cu mare tristete am aflat trecerea la cele vesnice a Inaltpreasfintitului Mitropolit Bartolomeu al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului in seara aceasta. Consideram ca este o mare pierdere pentru Biserica noastra si pentru spiritualitatea romaneasca, deoarece Inaltpreasfintitul Mitropolit Bartolomeu a fost un aparator al credintei ortodoxe si un locomotor al spiritualitatii romanesti. A imbinat credinta si cultura intr-o armonie roditoare. A aratat experienta vietii in tara si strainatate.

Avea un spirit misionar foarte accentuat si un dinamism deosebit. In mod cuprinzator a gasit intotdeauna, cu toate ca varsta era inaintata, metode noi de pastoratie si se adapta la evolutia societatii in asa fel incat Biserica sa fie recunoscuta si respectata prin hotararile ei, dar mai ales prin activitatea ei si ma refer aici in primul rand la folosirea mijloacelor moderne de comunicare in masa pentru a raspandi cuvantul lui Dumnezeu. Desigur, noi consideram ca in Imparatia Cerurilor va fi in compania sfintilor autori ai Sfintei Scripturi, ai Sfintilor Prooroci, ai Sfintilor Apostoli pentru ca a lucrat cu multa osteneala la traducerea si diortosirea Sfintei Scripturi. Exprimam condoleantele noastre pentru intreaga Arhiepiscopie a Vadului, Feleacului si Clujului si pentru intreaga Mitropolie a Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului. Dumnezeu sa-l odihneasca impreuna cu dreptii”. (Mesaj preluat de la Radio Renasterea prin intermediul colegilor de la Radio TRINITAS)
 

.

31 Ianuarie 2011

Vizualizari: 218

Voteaza:

PATRIARHUL ROMANIEI: Inaltpreasfintitul Mitropolit Bartolomeu a fost un aparator al credintei ortodoxe 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE