Patru ani de la inaugurarea Paraclisului Episcopal de la Sediul Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei

Joi, 6 decembrie, la praznuirea Sfantului Ierarh Nicolae, Paraclisul Episcopal "Adormirea Maicii Domnului" de la Roma ce are si statut canonic de Manastire de maici, sarbatoreste patru ani de la prima Sfanta Liturghie savarsita aici.

In urma cu patru ani, imediat dupa sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei, au inceput lucrarile de amenajare a paraclisului, in locul unor foste magazii.

Ravna si jertfelnicia celor care au ajutat in vreun fel lucrarile de amenajare a paraclisului au facut posibil ca in ziua praznuirii Sfantului Ierarh Nicolae sa se poata savarsi prima Sfanta Liturghie si, de atunci sa se slujeasca aici neintrerupt.

Rugam pe Dumnezeu ca, prin mijlocirea Sfantului Ierarh Nicolae, sa daruiasca tuturor slujitorilor, ostenitorilor, jertfitorilor si inchinatorilor acestui sfant lacas, belsug de har si de binecuvantare, rasplatindu-i cu cerestile sale daruri !

Inainte de Dumnezeiasca Liturghie de maine, va avea loc binecuvantarea cu apa sfintita a meselor din lemn si marmura, pregatite pentru ziua in care va avea loc sfintirea paraclisului si realizate prin jertfa si osteneala unei vrednice familii din obstea crestineasca ce se roaga in acest sfant lacas.

In vremea Liturghiei, va fi hirotonit intru preot a diaconului Mihai George, pe seama parohiei Sfantul Ierarh Iachint de la Vicina din Belluno, Protopopiatul Triveneto I.

Tot maine se aniverseaza si Liturghia inaugurala care marca infiintarea Fratiei "Nepsis - Italia" a Tinerilor Ortodocsi din Episcopia noastra.

Dumnezeu sa-i binecuvanteze pe toti tinerii si sa le daruiasca iubire fata de Dumnezeu si fata de Biserica, calauzindu-i spre adevarata implinire care are continuitate in vesnicie !


Patru ani de la infiintarea Fratiei Nepsis Italia

Scris de Pr. Ioan Lupasteanu

.
Pe aceeaşi temă

06 Decembrie 2012

Vizualizari: 395

Voteaza:

Patru ani de la inaugurarea Paraclisului Episcopal de la Sediul Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE