Pelerinaj la Cimitirul militar roman de la Soultzmatt


Pelerinaj la Cimitirul militar roman de la Soultzmatt 

Pelerinajul la Cimitirul militar roman de la Soultzmatt a avut loc, anul acesta, duminica, 8 iunie. Acest eveniment anual are loc pentru cinstirea memoriei eroilor romani din cimitirul de la Soultzmatt, in acest an implinindu-se 91 de ani de la sacrificiul prizonierilor de razboi romani din Alsacia si Lorena in Primul razboi mondial (1917 - 2008). Programul intalnirii a cuprins trei momente: Sfanta Liturghie (prezidata de IPS Iosif si Serafim, inconjurati de preotii si diaconii prezenti), Ceremonia laica (depunere de flori, intonarea imnurilor nationale roman si francez, alocutiuni, defilare) si Praznicul pe peluza din jurul Cimitirului, informeaza  Romanian Global News.

Potrivit Parohiei ortodoxe romane "Sfantul Ioan Botezatorul" din Strasbourg, citata de Romanian Global News,  Sfanta Liturghie a inceput la ora 10.30 si a fost urmata de celelalte momente, la care au participat comunitati (asociatii) romane din Franta si din tarile vecine, precum si oaspeti veniti mai de departe.

Intalnirea a fost onorata de prezenta reprezentantilor oficiali ai Romaniei la Strasbourg, precum si de un numar de delegati din partea Ministerului Afacerilor Externe, a Ministerului Apararii si a Oficiului National pentru Cultul Eroilor din Romania.

.

16 Iunie 2008

Vizualizari: 602

Voteaza:

Pelerinaj la Cimitirul militar roman de la Soultzmatt 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE