Pelerinaj de Florii, in Bucuresti

Sambata, 11 aprilie 2009, in ajunul praznicului imparatesc al Intrarii Domnului in Ierusalim (Floriile), va avea loc un pelerinaj organizat de Patriarhia Romana impreuna cu Arhiepiscopia Bucurestilor prin cele 3 Protoierii din Capitala, cu participarea Protoieriilor din judetul Ilfov si a Centrului de presa BASILICA al Patriarhiei Romane.

Pelerinajul, la care vor participa preoti si credinciosi din Capitala si din judetul Ilfov, va fi un adevarat hram al Capitalei, reprezentand o comunicare in procesiune. Acest mare eveniment misionar al Patriarhiei Romane si al Arhiepiscopiei Bucurestilor va incepe de la Manastirea Radu Voda, la orele 17.00, se va desfasura pe un traseu care va include Biserica "Sfantul Spiridon” Nou - paraclis patriarhal, Biserica "Sfanta Ecaterina” - paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Justinian” a Universitatii din Bucuresti - si se va incheia la Catedrala Patriarhala, unde pelerinii vor fi intampinati de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Itinerarul pelerinajului este: str.

Radu Voda, b-dul Marasesti, str. Serban Voda (cu oprire la Biserica "Sfantul Spiridon” Nou), str. Principatele Unite, str. Ienachita Vacarescu, str. Sfanta Ecaterina (cu oprire la Biserica "Sfanta Ecaterina”), str. Bibescu Voda si str. Dealul Mitropoliei.

Manifestarea se va desfasura dupa urmatorul program:
- Ora 16:45 - la Manastirea Radu Voda, Preasfintitul Episcop-Vicar Varsanufie Prahoveanul va sfinti stalparile care vor fi impartite credinciosilor.
- Ora 17:00 - plecare de la Manastirea Radu Voda.
- Ora 17:15 - la Biserica "Sfantul Spiridon” Nou procesiunea va fi intampinata de preotii si credinciosii din Parohiile "Sfantul Spiridon”, Slobozia si "Sfantul Alexe” din Protoieria III Capitala.
- Ora 17:30 - la Biserica "Sfanta Ecaterina” procesiunea va fi intampinata de preotii profesori si studentii teologi de la Facultatea de Teologie "Patriarhul Justinian” din Bucuresti.

- Ora 17:45 - la Catedrala patriarhala procesiunea va fi intampinata de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, care va rosti un cuvant de invatatura.

Protoieriile din judetul Prahova (Ploiesti, Valenii de Munte, Campina si Urlati) vor organiza pelerinaje pe plan local.

BIROUL DE PRESA AL ARHIEPISCOPIEI BUCURESTILOR

.

09 Aprilie 2009

Vizualizari: 401

Voteaza:

Pelerinaj de Florii, in Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE