Pelerinaj cu moastele Sfantului Apostol Andrei in Episcopia Sloboziei si Calarasilor

Cu ocazia hramului celei mai vechi manastiri din Episcopia Sloboziei si Calarasilor, Manastirea „Sfintii Voievozi“ din Slobozia, vor avea loc evenimente deosebite in municipiul resedinta al eparhiei amintite, Slobozia. Astazi, 6 noiembrie, vor fi aduse moastele Sfantului Apostol Andrei de catre Inalt Preasfintitul Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, de la Catedrala arhiepiscopala din Galati. In ziua primirii, in jurul orei 11:00, sfintele moaste vor fi asteptate la granita dintre judetele Ialomita si Braila. Preasfintitul Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, insotit de un sobor de preoti si diaconi, va astepta sosirea sfintelor moaste, iar apoi cei doi ierarhi se vor opri la Catedrala „Inaltarea Domnului“ din Slobozia, in jurul orei 12:00. Din acest loc este programata o procesiune prin oras, pana la Manastirea „Sfintii Voievozi“, alaturandu-se acestui pelerinaj si credinciosii din eparhie.Dupa ora 13:30, in momentul ajungerii la manastire, vor fi scoase spre inchinare, alaturi de moastele Sfantului Andrei, si moastele care se afla in Manastirea „Sfintii Voievozi“, dintre care amintim pe cele ale Sfantului Ioan Gura de Aur si ale Sfantului Mucenic Procopie.

Sfintele moaste vor fi lasate spre inchinare pana luni la pranz, cand se vor reintoarce in Galati, respectiv in interiorul manastirii. In toata aceasta perioada, manastirea va fi deschisa si vor fi savarsite continuu slujbe bisericesti. Un alt moment important este savarsirea Sfintei Liturghii arhieresti de catre Preasfintitul Vincentiu, in ziua pomenirii Sfintilor Arhangheli (8 noiembrie) - prima sa Liturghie savarsita in aceasta biserica; dupa otpustul Sfintei Liturghii va urma instalarea protos. Rafael, exarhul manastirilor, ca staret al acestei manastiri.

Evenimentul din acest an se doreste a fi primul care va crea traditie, ca de ziua hramului celei mai vechi biserici a eparhiei sa se faca litanie cu sfintele moaste, contribuindu-se astfel la comuniunea credinciosilor, evlavia acestora pentru cele sfinte si sporirea in credinta ortodoxa.

Sursa: ziarullumina.ro

.

06 Noiembrie 2009

Vizualizari: 501

Voteaza:

Pelerinaj cu moastele Sfantului Apostol Andrei in Episcopia Sloboziei si Calarasilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE