Pelerinaj la Schitul de la Poiana Marului

Ca in fiecare an, paraznicul "Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul"(24 iunie) constituie o zi de sarbatoare, dar si de pelerinaj la schitul de la Poiana Marului, unde sute de credinciosi vin sa participe la sfintele slujbe si sa se inchine la icoana facatoare de minuni de la parohia Maru care este adusa spre inchinare in incinta schitului.

Datata din anul 1520, icoana Maicii Domnului facatoare de minuni de la parohia Maru a fost pictata in muntele Athos si donata parohiei. Aceasta icoana a ramas la evlavia credinciosilor prin minunile pe care le-a facut salvand din primejdii satul si tamaduind bolnavii care s-au inchinat inaintea ei cu credinta. Icoana de la Maru a fost scoasa pentru prima data din biserica parohiala si adusa pentru inchinare credinciosilor pelerini la manastirea Poiana Marului in anul 2008, anul acesta fiind al doilea an de pelrinaj.

In dupa amiaza ajunului praznicului (marti-23.

06.2009) "Nasterea Sf. Ioan Botezatorul", hramul manastirii Poiana Marului, incepand cu orele 18.00, calugari, preoti si credinciosi vor savarsi slujba litiei la biserica parohiala din Maru, dupa care in procesiune vor scoate icoana Maicii Domnului si va fi dusa pana la intrarea in Poiana Marului, unde soborul preotesc va intampina icoana si o vor aseza spre inchinare in incinta manastirii.

In seara aceleiasi zile, incepand cu orele 19.00 se va oficia slujba privegherii de catre Intaistatatorul Eparhiei Caransebesului, timp in care credinciosii prezenti se vor putea inchina icoanei Maicii Domnului. In ziua praznuirii hramului manastiresc (miercuri-24.06.2009), incepand cu ora 9.00 se va oficia Sf. Liturghie arhiereasca de catre Preasfintitul Parinte Episcop Lucian, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, dupa care toti credinciosii sunt invitati sa participe la agapa frateasca oferita de catre obstea monahala cu acest prilej.

Actualmente schitul de la Poiana Marului este schit de calugarite si are obstea formata din 10 vietuitoare si parintele duhovnic.Obstea monahala intreprinde eforturi de ctitorirea unui corp de chilii, avand ca ocupatie principala, pe langa programul duhovnicesc si gospodaresc, un atelier de broderie pentru ornate bisericesti.

Cadrul natural si aerul curat ofera pelerinului si turistului momente de inaltare sufleteasca si sanatate trupeasca in tinda manastirii de la Poiana Marului, drept pentru care la acest praznic al "Nasterii Sf.Ioan Botezatorul ", hramul manastirii, toti credinciosii sunt invitati sa ia parte la aceasta bucurie a trairii duhovnicesti.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro
 

.

22 Iunie 2009

Vizualizari: 441

Voteaza:

Pelerinaj la Schitul de la Poiana Marului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE