Pelerinaje cu moaste in Ialomita si Neamt

Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena de la Catedrala patriarhala din Bucuresti s-au aflat vineri, sambata si ieri intr-un pelerinaj in Episcopia Sloboziei si Calarasilor, la Parohia "Adormirea Maicii Domnului“ din orasul Fetesti, judetul Ialomita.

Aici a avut loc vineri o procesiune de la Monumentul Eroilor din Fetesti catre Biserica "Adormirea Maicii Domnului“, Fetesti-Gara II, unde a fost intampinata de catre Preasfintitul Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor. La procesiune au participat preotii si credinciosii din Protopopiatul Fetesti, dar si autoritati locale si centrale.

In cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a multumit Preafericitului Parinte Patriarh Daniel pentru marele dar pe care l-a facut credinciosilor episcopiei pe care o pastoreste, dand binecuvantarea ca pentru trei zile racla cu moastele Sfintilor Imparati sa poposeasca in mijlocul comunitatii de la Parohia "Adormirea Maicii Domnului“ si a indemnat pe credinciosi sa foloseasca aceasta bogatie de har intarindu-si credinta, nadejdea si dragostea. Ieri, Preasfintia Sa a slujit Sfanta Liturghie in aceasta parohie, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

De asemenea, sambata si duminica, credinciosii din Parohia Cotu-Vames, judetul Neamt, au cinstit moastele Sfantului Ierarh Nectarie din Eghina, ce au fost aduse in pelerinaj in Arhiepiscopia Romanului si Bacaului de la Manastirea Radu Voda din Bucuresti.

Ieri a avut loc slujba de tarnosire a bisericii Parohiei Cotu-Vames, iar apoi Sfanta Liturghie, savarsite de un sobor de arhierei, format din Inaltpreasfintitul Calinic, Arhiepiscop al Argesului si Muscelului, Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal, si Preasfintitul Ioachim, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

Ambele pelerinaje au avut loc cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.

Sursa: ziarullumina.ro

Pe aceeaşi temă

02 Septembrie 2013

Vizualizari: 371

Voteaza:

Pelerinaje cu moaste in Ialomita si Neamt 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE