Pelerinajul Calea Sfintilor

Miercuri, 24 octombrie 2012, in prima zi a manifestarilor dedicate hramului Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou credinciosii din Bucuresti si nu numai sunt asteptati sa participe la traditionala procesiune Calea Sfintilor. Sfintele Moaste vor fi insotite de numerosi preoti si diaconi.

Mai multe informatii a oferit pentru TRINITAS TV, Parintele Arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier administrativ bisericesc: 'Preotii au fost convocati ca la ora 11:30 sa participe la acest pelerinaj. Un grup de pelerini va pleca de la Catedrala Patriarhala, iar alt grup de la Catedrala Mitropolitana Sfantul Spiridon Nou. De la Catedrala Patriarhala vor pleca preotii din Protoieriile I si II Capitala, din Protoieria Ilfov Nord si monahii de la Manastirile Cernica, Plumbuita si Darvari, iar de la Catedrala Mitropolitana Sfantul Spiridon Nou vor pleca in procesiune preotii din Protoieria III Capitala, din Protoieria Ilfov Sud si preotii de caritate din Arhiepiscopia Bucurestilor. Cei de la Catedrala Patriarhala vor insoti moastele Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, iar de la Catedrala Mitropolitana vor fi purtate in procesiune moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena. Preotii in timpul pelerinajului vor purta vesmintele aurii special confectionate pentru aceste evenimente din viata Bisericii, iar pe credinciosi ii indemnam sa participe cu icoane si flori. De asemenea, le aducem la cunostinta ca au fost editate mai multe carti de acatiste ale sfintilor, in special ale sfintilor a caror praznuire se face. De aceea, consideram ca este un bun prilej sa se foloseasca duhovniceste de acestea si pana vor ajunge la racla sfantului sa se inchine sa citeasca acatistul sfantului si sa mediteze la viata si la faptele sfantului'.

Pelerinii sunt rugati sa astepte in ordine la rand pentru a saruta cinstitele moaste, urmand ca apoi sa poata lasa dupa trebuinta acatistele si pomelnicele la baldachinul din curtea Catedralei.

'Ca si in anii trecuti preotii sunt implicati in slujbele care vor avea loc in perioada 25-28 octombrie, fiind randuiti pe zile si pe protoierii ca sa participe la aceste sfinte slujbe. Ii invitam pe toti preotii care au fost convocati prin protoierii ca sa participe in zilele randuite la sfintele slujbe. De asemenea, credinciosii care doresc sa participe la sfintele slujbe sa fie cuviinciosi, responsabili si constienti de locul si momentul in care se afla. Deoarece sunt multi pelerini din afara Capitalei, bucurestenii trebuie sa fie gazde bune, generosi si indrumatori ai celorlalti pelerini ca acestia sa se simta bine in aceste zile. De asemenea, ii indemnam pe pelerinii care doresc sa lase pomelnice sa le pregateasca din timp si sa le lase la locul special amenajat de la racla sfantului'.

Tot cu prilejul hramului, lacasurile de cult din centrul Capitalei si zona adiacenta vor fi deschise zi si noapte.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

22 Octombrie 2012

Vizualizari: 486

Voteaza:

Pelerinajul Calea Sfintilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE