Pericolele crizei mondiale - Mitropolitul Athanasios Papas

Raspunzand invitatiei Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, mitropolitul grec Athanasios Papas, a sustinut ieri o conferinta la Casa de Cultura din Constanta. In fata unei mari audiente, distinsul invitat, a tinut sa reitereze pericolul crizei materiale cu care se confrunta omenirea si care poate deveni o criza spirituala. Evolutia rapida a tehnologiei poate reprezenta, in viziunea Inaltpreasfintitului Athanasios, un alt mare pericol pentru omul „atins de tehnica”, deoarece poate determina lipsa nevoii de Dumnezeu.

Urmatorul punct atins de catre invitat a fost cel al relatiei omului cu natura, o relatie in care natura este distrusa „sistematic”, iar posibilitatea de a se gasi solutii de stopare a acestui fenomen sunt, din pacate, tot mai greu de gasit.

Nu in ultimul rand, mitropolitul a vorbit auditoriului despre posibilitatea popoarelor de a-si pierde identitatile (traditiile, cultura, arta) intr-o lume globalizata.Indemnul final al Mitropolitului Athanasios Papas a fost acela ca Biserica sa se ocupe de problemele arzatoare cu care lumea se confrunta, probleme de ordin moral, spiritual si de bioetica.

Multumindu-i pentru onoarea pe care a facut-o credinciosilor constanteni, Inaltpreasfintitul Teodosie a tinut sa mentioneze ca oricine poate intra in criza, dar Biserica nu, deoarece ea il are pe Dumnezeu.

Evenimentul de ieri dupa-amiaza a fost completat cu miniconcerte sustinute de catre Corala „Sf. Vasile cel Mare” si Corala „Armonia”, iar comunitatea grecilor din Constanta i-a oferit oaspetelui o distinctie de onoare.


Birou Comunicare


 

.

08 Februarie 2012

Vizualizari: 430

Voteaza:

Pericolele crizei mondiale - Mitropolitul Athanasios Papas 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE