Perioada Penticostarului

Biserica Ortodoxa se afla in perioada Penticostarului. Aceasta este, pe langa Triod si Octoih, una din cele trei perioade ale Anului Bisericesc.

Mai multe informatii cu privire la aceasta perioada a anului a oferit pentru TRINITAS TV, parintele profesor Nicolae Necula de la Facultatea de Teologie din Bucuresti: „Penticostarul este perioada cuprinsa intre invierea Mantuitorului si prima duminica dupa Rusalii si este cea de-a treia perioada bisericeasca din timpul anului bisericesc. Denumirea ii vine de la carte de cult ce se numeste Penticostar si pe care o folosim in Noaptea de inviere si pe care o folosim in toata perioada aceasta pana la Duminica I dupa Rusalii si vine de la ‘penticosi’ care inseamna cincizeci, deci, o perioada de cincizeci de zile”.in aceasta perioada ortodocsii sarbatoresc trei din cele mai mari praznice ale crestinatatii.

Penticostarul incepe in Duminica invierii Domnului si se incheie in Duminica Pogorarii Sfantului Duh sau Duminica Cincizecimii. Totusi, avand in vedere ca Pogorarea Sfantului Duh este praznic imparatesc, iar odovania se face dupa 8 zile, perioada Penticostarului se sfarseste de fapt in Duminica Tuturor Sfintilor.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

27 Aprilie 2014

Vizualizari: 395

Voteaza:

Perioada Penticostarului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE