PF Ieronim al Atenei aniverseaza noua ani ca Intaistatator al Bisericii Eladei

Preafericitul Părinte Ieronim al II-lea împlineşte joi, 16 februarie 2017, nouă ani de la întronizarea ca Arhiepiscop al Atenei şi a toată Elada. Cu acest prilej, Patriarhul României i-a transmis un mesaj de felicitare.

Primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei s-a născut în 30 martie 1938, la Oinofyta, Boeotia (Grecia).

În anul 1967 a obținut licența în teologie la Facultatea de Teologie a Universității din Atena, în același an fiind hirotonit preot. Este absolvent şi al Facultăţii de Filosofie, secţia Arheologie. Între 1977-1978 a frecventat cursurile Institutului pentru Bisericile Răsăritene din Regensburg. A studiat între altele arheologia la Graz și la München. A fost profesor de filologie la mai multe instituţii de învăţământ din Grecia şi colaborator al Societăţii de Arheologie din Atena.

A fost protosinghel al Mitropoliei de Theba şi Livadia, stareţ al mănăstirilor Sagmata şi Cuviosul Luca. Între 1978-1981 a fost secretar șef al cancelariei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei. La 4 octombrie 1981 a fost ales Mitropolit de Teba şi Livadia. În acest timp, a făcut parte din comisiile sinodale ce aveau ca obiect învăţământul religios, relaţia dintre Biserică şi Stat ş.a.

În data de 07 februarie 2008 a fost ales Arhiepiscop al Atenei şi a toată Grecia de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei. A fost întronizat în data de 16 februarie 2008. Noul arhipăstor al Bisericii Greciei a fost ales în urma trecerii la cele veșnice a Arhiepiscopului Christodoulos.

Preafericitul Părinte Ieronim al II-lea împreună cu delegația însoțitoare a participat în perioada 18-26 iunie 2016 la lucrările Sfântului și Marelui Sinod din Creta.

În plan social, Preafericitul Părinte Ieronim a înfiinţat orfelinate, cantine pentru săraci şi emigranţi, azile pentru bătrâni, instituţii speciale pentru persoane cu handicap.

Iulian Dumitrascu

Sursa:basilica.ro

16 Februarie 2017

Vizualizari: 150

Voteaza:

PF Ieronim al Atenei aniverseaza noua ani ca Intaistatator al Bisericii Eladei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE