'Pocainta - calea intoarcerii spre casa' - conferinta ASCOR in Arhiepiscopia Dunarii de Jos

In cadrul activitatilor din Postul Mare organizate de filiala Galati a Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi Romani, se numara si traditionalele intalniri duhovnicesti ale tinerilor studenti din Universitatile galatene, ale elevilor seminaristi si ale altor elevi din liceele orasului de la Dunare.

Perioada liturgica si duhovniceasca in care sunt incadrate, precum si renumitii invitati ai Bisericii noastre le transforma in dialoguri de suflet, punctuale, temele abordate fiind extrem de apreciate de tineri, care, intr-un astfel de context isi deschid usor sufletul lansand intrebari pentru a primi raspunsuri la diferitele probleme care ii preocupa.
O prima intalnire duhovniceasca de acest fel a avut loc in data de 15 martie a.c., cand ASCOR Galati a deschis seria conferintelor ce urmeaza sa aiba loc pe intregul parcurs al Postului Mare.Invitatul serii a fost parintele arhimandrit Nichifor Horia, staretul Manastirii „Sfintii Trei Ierarhi“ din Iasi, un parinte extrem de iubit in randul tinerilor si apropiat de varsta cu ei, absolvent al Facultatii de Mecanica din Galati. Conferinta s-a desfasurat sub genericul „Pocainta – calea intoarcerii spre casa”.

Aceasta a avut loc in „Aula Magna“ a Facultatii de Istorie, Filosofie si Teologie din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos“ din Galati si a reunit aproape 300 de tineri elevi si studenti galateni, interesati si preocupati de modul in care trebuie parcurs Postul Pastelui, pentru ca, intr-o intoarcere efectiva „Acasa“ sa poata primi si simti cu adevarat lumina si bucuria Invierii Mantuitorului Iisus Hristos.

La final, tinerii au adresat multe intrebari punctuale, actuale si interesante, din care a reiesit preocuparea extrem de mare pe care acestia o au pentru a trai in duhul credintei ortodoxe si al autenticului traditiilor romanesti.

Sursa: edj.ro

 

.

19 Martie 2012

Vizualizari: 124

Voteaza:

'Pocainta - calea intoarcerii spre casa' - conferinta ASCOR in Arhiepiscopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE