Pomenirea Sfintilor Mucenici din Cherson la Dunarea de Jos

In contextul liturgic al praznuirii, in Biserica Ortodoxa Romana, a Sfintilor Mucenici din Cherson: Efrem, Vasilevs, Evghenie, Agatodor, Elpidie, Eterie si Capiton, la Catedrala Arhiepiscopala din Galati unde se pastreaza, cu evlavie, racla cu sfintele lor moaste, a fost savarsita Sfanta Liturghie.

Dupa aceasta, Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, slijitori din administratia eparhiala, elevii Seminarului Teologic "Sfantul Apostol Andrei" din Galati, candidatii la examenul de capacitate preoteasca, dar si alti credinciosi, au venerat moastele acestor sfinti care, in veacul IV au pastorit in Cherson, Scythia Minor si in zona Dunarii de Jos.

In fata raclei ce adapostesc sfintele lor moaste au fost intonate stihiri din imnografia praznicului, iar Inaltpreasfintia Sa a creionat, in linii de sinaxar, viata, lucrarea si martiriul sfintilor sarbatoriti astazi.

De asemenea, a evidentiat faptul ca Sf. Episcop Eterie al Chersonului a obtinut pentru zona Scythiei Minor si a Dunarii de Jos, din partea Sfantului Imparat Constantin cel Mare, in cadrul unei intalniri consemnate de sinaxarele bizantine, libertatea religioasa si sustinerea in misiunea pe care o faceau atunci intre locuitorii acestor zone.

Cinstirea acestor sapte sfinti episcopi se inscrie in programul manifestarilor pastoral-misionare dedicate anului omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena.

Sursa: edj.ro

.

08 Martie 2013

Vizualizari: 240

Voteaza:

Pomenirea Sfintilor Mucenici din Cherson la Dunarea de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE