Praznicul 'Intampinarii Domnului' la Manastirea 'Sfintii Voievozi'

Joi, 2 februarie 2012, in ziua slavitului praznic al Intampinarii Domnului, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu, a savarsit Sfanta Liturghie arhiereasca la Manastirea „Sfintii Voievozi” din municipiul Slobozia. Preasfintia Sa a fost inconjurat la aceasta mare sarbatoare de preacucernici parinti consilieri, protopopi, preacuviosi parinti, preoti si diaconi, reprezentanti ai autoritatilor locale si multime de credinciosi, iar raspunsurile la strana au fost date de Corul Manastirii "Sfintii Voievozi".In aceasta zi a fost hirotonit diacon Alexandru Marian Filip, pe seama Catedralei Episcopale „Inaltarea Domnului” din Slobozia, iar preacuviosul parinte Antonie Nifon de la Manastirea Hagieni a primit hirotesia intru protosinghel.

La acest moment aniversar preacuviosul parinte Rafail, exarhul manastirilor si schiturilor din cadrul Episcopiei Sloboziei si Calarasilor a rostit un panegiric, in care a evidentiat activitatea Preasfintiei Sale in Eparhia pe care o pastoreste cu atata grija.

In cuvantul de invatatura Preasfintia Sa a vorbit despre praznuirea de astazi si despre roadele duhovnicesti pe care le primim de la Mantuitorul Iisus Hristos. A multumit parintilor consilieri, protopopi si stareti pentru prezenta la acest moment aniversar si pentru bucuria comuniunii in slujire.

La sfarsitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu, pentru ca ziua de 2 februarie are o insemnatate deosebita pentru comunitatea Episcopiei Sloboziei si Calarasilor. In acest an s-au implinit 18 ani de cand Intaistatatorul Eparhiei noastre, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a primit hirotonia intru arhiereu.

Sursa: sf-esc.ro

.

02 Februarie 2012

Vizualizari: 212

Voteaza:

Praznicul 'Intampinarii Domnului' la Manastirea 'Sfintii Voievozi' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE