Preasfintitul Marc Nemteanul in pelerinaj la manastirile din Arhiepiscopia Argesului si Muscelului

O delegatie franceza condusa de Preasfintitul Parinte Marc Nemteanul, episcop vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane din Europa Occidentala si Meridionala, s-a aflat in aceasta saptamana in pelerinaj la manastirile din cuprinsul Eparhiei Argesului si Muscelului.

In ziua de 11 iulie, Preasfintia sa a oficiat Sfanta Liturghie in Catedrala Arhiepiscopala din municipiul Curtea de Arges. In cuvantul rostit cu aceasta ocazie, Inaltpreasfintitul Marc Nemteanul a aratat cat de important este tezaurul spiritual, cultural si istoric aflat in cuprinsul Eparhiei Argesului si Muscelului, care trebuie promovat spre a fi cunoscut de toate popoarele din Europa si de pe intreg mapamondul.

Fiind de profesie arhitect, Preasfintia sa a admirat frumusetea Catedralei Arhiepiscopale si a evidentiat aportul deosebit al arhitectului francez André Lecomte du Noüy, care a restaurat biserica in timpul regelui Carol I.

Preasfintitul Marc Nemteanul, a fost hirotonit arhiereu vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane din Europa Occidentala si Meridionala in data de 7 mai 2005. S-a nascut in anul 1958 la Paris, intr-o famile catolica, avand numele de Marc Alric. A absolvit Institutul de Urbanism al Universitatii Paris VIII si Facultatea de Arhitectura in anul 1981.

Marc Alric s-a convertit la ortodoxie in anul 1987. In anul 1990, pe cand vizita Romania, in urma unui dialog pe care l-a avut cu parintele Paisie Olaru, a intrat frate la Manastirea Sihastria, fiind tuns intru monahism si hirotonit diacon in anul 1992, iar in 1994 a fost hirotonit preot. De asemenea, a studiat teologia la Facultatea de Teologie "Dumitru Staniloaie” din Iasi, absolvind cursurile acestei facultati in anul 1995.

In anul 1996 s-a intors in Franta. A fost preot la parohiile din Louveciennes si Bordeaux si monah la Manastirea Sfantul Siluan din Franta. In anul 2005, la propunerea Inalt Prea Sfintitului Iosif, Mitropolitul pentru Europa Occidentala si Meridionala, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane l-a ales episcop vicar al Mitropoliei.

Hirotonia ca episcop a fost savarsita la data de 7 mai 2005, in Biserica Sfintii Arhangheli din Paris, in prezenta unui sobor de opt ierarhi condus de Inaltpreasfintitul Parinte Daniel, mitropolit al Moldovei si Bucovinei, delegat atunci de Preafericitul Parinte Patriarh Teoctist.

Prea Sfintitul Marc Nemteanul are resedinta la Bordeaux. Este membru al Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si al Adunarii Episcopilor Ortodocsi din Franta.
 
Sursa: eparhiaargesului.ro
 

.

11 Iulie 2013

Vizualizari: 261

Voteaza:

Preasfintitul Marc Nemteanul in pelerinaj la manastirile din Arhiepiscopia Argesului si Muscelului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE