Preasfintitul Petroniu va efectua o vizita in landul Bavaria, Germania

In perioada 27 septembrie - 1 octombrie a.c., la invitatia profesorului Hermann Schoenauer, rectorul (managerul general) fundatiei Diakonia din Neuendettelsau, Germania, Preasfintitul Petroniu, insotit de pr. Gabriel Gardan, consilier cultural, pr. Florin Crecan, consilier social si de un grup de preoti si mireni din Episcopia Salajului, va efectua o vizita in landul Bavaria din Germania.

Vizita are ca obiectiv stabilirea unor relatii de colaborare in domeniul programelor de asistenta sociala intre fundatia germana si Episcopia Salajului. Cu aceasta ocazie vor fi vizitate mai multe obiective sociale ale fundatiei Diakonia din orasele Neuendettelsau si Nürnberg, vor avea loc intalniri cu consiliul director al fundatiei, cu primarul si consiliul comunitatii din Neuendettelsau, precum si cu Episcopul regional luteran.

De asemenea, membrii delegatiei vor participa la o conferinta preoteasca in cadrul careia vor prezenta trei referate: 'Insemnatatea si semnificatia icoanei' (PS Petroniu), 'Slujirea si datoriile unui preot ortodox' (pr. Gabriel Gardan), 'Activitatea social-diaconica in Episcopia Salajului' (pr. Florin Crecan).

Fundatia Diakonia cu sediul la Neuendettelsau, landul Bavaria, este una dintre cele mai mari fundatii din Europa, are peste 6300 de angajati si o cifra de afaceri de 250 de milioane de euro pe an.

Sursa: Biroul de Presa al Episcopiei Salajului

25 Septembrie 2009

Vizualizari: 472

Voteaza:

Preasfintitul Petroniu va efectua o vizita in landul Bavaria, Germania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE